Cele mai avansate discutii la momentul actual sunt cu Plaza Romania si Bucurestii Mall din Vitan, unde, potrivit unor surse apropiate negocierilor, contractul este ca si semnat, fiind doar o problema de timp pana cand se vor deschide magazinele. Cei de la H&M au tatonat destul de mult piata romaneasca de fashion, primele zvonuri despre intrarea lor in Romania fiind din anul 2007. Negocierile cu cele doua mall-uri bucurestene au inceput inca din ianuarie-februarie, in acest an.

In acelasi timp, suedezii discuta si cu Baneasa Shopping City, unde vor sa inchirieze un spatiu de circa 2.000 de metri patrati.

“Fiind in perioada de expansiune, intotdeauna cautam noi oportunitati, adica noi piete pe care sa intram. Ne uitam cu interes la Romania, insa nu este nimic gata deocamdata”, a declarat pentru incont.ro Jenni Tapper-Hoël, reprezentant al companiei H&M.

Cu toate ca lucrurile nu sunt definitivate, iar suedezii vad in continuare spatii si sunt in negocieri cu mall-urile, surse din piata, sustin ca acestia sunt interesati sa deschida si un magazin stradal, in prima faza a venirii lor in Romania fiind programate 3-4 magazine.