Tranzactia este asteptata sa se incheie in al doilea trimestru al acestui an, dupa ce va primi aprobarea din partea autoritatii de reglementare. 

In Bulgaria, Delhaize avea la sfarsitul anului trecut o retea de 54 de magazine operate sub brandul Picadilly, cu 11 mai multe decat in 2012. Belgienii au cumparat reteaua Picadilly in iulie 2011 odata cu achizitia retailerului sarb Delta Maxi Group, care detinea magazine in Serbia, Muntenegru, Bosnia, Albania si Bulgaria. In februarie anul trecut, Delhaize a vandut magazinele din Albania, iar in iulie pe cele din Muntenegru. 

In Romania, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri cu o retea ce cuprinde in prezent 297 magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (168), Shop&Go (128), AB COOL FOOD (1). Numai anul trecut, Delhaize a deschis peste 100 de magazine pe piata romaneasca. 

Veniturile grupului in Romania au crescut cu peste 35% in trimestrul II al anului trecut si cu aproximativ 30% in trimestrul III. In 2012, compania a obtinut un profit net de 3,5 ori mai mare decat in 2011, de 46,7 milioane lei (10,5 milioane euro), la o cifra de afaceri cu 44% mai ridicata, de 1,75 miliarde lei (394 milioane euro). 

Un raport al Consiliului Concuretei situeaza Mega Image pe locul sapte in topul retelelor moderne de retail, in functie de vanzarile din 2012, dupa Kaufland, Carrefour, Lidl, Real, Auchan si Penny&XXL si inaintea Cora, Profi si Billa.