Centrul comercial, care are o suprafata inchiriabila de 10.000 metri patrati, a fost inchis doi ani pentru renovare.

"80% din companiile din magazin sunt firme care produc in Romania. In prezent, negociem cu toti designerii romani, pe care vrem sa ii aducem in unitate", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al companiei Cocor Bucuresti, Dan Barbulescu.

El estimeaza ca retailerii din magazin vor avea vanzari de aproximativ 50 de milioane de euro in primul an de activitate in Cocor Luxury Store.

Initial, redeschiderea magazinului Cocor din Bucureşti, inchis in 2008 pentru extindere si modernizare, era programata pentru septembrie, dar a fost amanata pentru inceputul lunii octombrie, in urma solicitarilor chiriasilor care nu au finalizat amenajarea spatiilor.

Investitiile in reconstructia centrului a presupus investitii de 24,5 milioane de euro, fonduri care provin atat din surse proprii, cat si dintr-un credit de 19 milioane euro.

Pe langa consolidarea seismica, lucrarile de modernizare au vizat si marirea suprafetei construite de la 10.000 de metri patrati la 25.000 de metri patrati, in timp ce suprafata inchiriabila a crescut de la 6.000 metri patrati la 10.000 metri patrati.

Cocor are un capital social de 12 milioane lei, divizat in 301.691 de actiuni cu o valoare nominala de 40 de lei, si este listata pe piata Rasdaq a BVB.