Compania are, dupa operatiunea realizata in ianuarie, un capital social de 168 milioane de lei, din care 7,035 milioane de lei si echivalentul a 37,26 milioane de euro, potrivit datelor din Monitorul Oficial. 

Reprezentantii companiei franceze nu au raspuns solicitarii Mediafax privind modul in care vor fi utilizate noile fonduri, dar cel mai probabil acestea vor fi investite in constructia unui magazin de bricolaj in apropiere de Bucuresti. 

Leroy Merlin, una dintre cei mai mari companii de bricolaj din Europa, a achizitionat recent un teren de 4,5 hectare in sudul Bucures­tiului pe care a anuntat ca va construi un nou magazin in urma unei investitii estimate la 15 milioane de euro. Terenul este situat in apropierea intersectiei dintre Soseaua Alexandriei si Soseaua de Centura, in zona orasului Bragadiru, iar lucrarile ar putea incepe in primavara acestui an.

Magazinul va avea o suprafata totala de 17.000 de metri patrati.  Unitatea din apropiere de București ar urma sa fie al treilea magazin Leroy Merlin din Romania, in conditiile in care compania are in vedere sa deschida in iunie-iulie o alta unitate la Craiova, in cadrul proiectului Electro­pu­tere, investitie anuntata in urma cu trei-patru ani. 

Magazinul Leroy Merlin din Chitila a realizat in 2012, primul an integral de functionare, o cifra de afaceri de 21 de milioane de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, iar pentru anul trecut reprezentantii companiei estimau circa 35 milioane de euro.  Leroy Merlin este parte a grupului Adeo, care detine si retele precum Auchan sau Decathlon.

Pe piata romaneasca compania concureaza cu retaileri precum Ambient, bauMax, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, OBI, Kingfisher si Praktiker.