"La frigidere preturi care au fost de 2.200 lei, acum sunt 1.600, la televizoare de la 1.900 lei, acum sunt 1.500. Incercam sa atragem clientul in magazin, nu sa-l gonim. De asta facem si promotii" , spune managerul unui magazin de electrocasnice.

La imbracaminte, vitrinele magazinelor anunta deja reducerea pretului la jumatate. Daca vreti asadar sa faceti economie de cateva sute de lei, mai amanati cumparaturile cateva zile.

"Din ianuarie va incepe perioada reducerilor. Hainele care sunt acum reduse vor fi la preturi mult mai avantajoase. Inainte de Craciun un paltonas care ajungea la 800 de lei, acum e 600-500 de lei. Din ianuarie, acelasi palton va costa in jur de 300 de lei" , spune Angelica Martean, reprezentant al unui magazin de profil.

Si daca in magazinele care vand haine primiti o esarfa in dar, daca faceti cumparaturi ce depasesc 500 de lei, pentru alimente nu trebuie sa scoateti prea multi bani din buzunar ca sa primiti in plus.. o prajitura.

In supermarketuri, cele mai multe reduceri sunt la bauturi, chiar daca vanzarile merg de minune in apropierea Revelionului.