AFI Palace Ploiesti, construit pe amplasamentul fostei uzine "Flacara", care producea masini de tocat si alte echipamente pentru bucatarie, inchisa in urma cu mai multi ani, are o suprafata totala de 56.000 de metri patrati, dintre care suprafata inchiriabila de 33.000 de metri patrati, disponibila pe doua etaje si o mie de locuri de parcare, dintre care 300 in subteran.

Investitia, in valoare de peste 50 de milioane de euro, a fost finantata partial de Raiffeisen Bank International AG (RBI), care a asigurat un imprumut de peste 30 de milioane de euro. Mall-ul a fost ridicat intr-o perioada de 16 luni, este situat in zona semicentrala a municipiului Ploiesti si a fost construit dupa acelasi concept implementat si in centrul comercial AFI Palace Cotroceni din Bucuresti, potrivit Mediafax.

Noul centru comercial reuneste peste 100 de branduri nationale si internationale, include un hypermarket CORA, care ocupa o suprafata de 13.000 metri patrati, precum si magazine de moda, telefonie mobila, electronice, zona de restaurante, un patinoar interior de 500 metri patrati care va fi functional tot timpul anului, un casino, un loc de joaca pentru copii, arena pentru patinaj (patine sau role), Cinema XD (cinema virtual 6D), o zona cu console Play Station.
La momentul inaugurarii, AFI Palace Ploiesti este inchiriat in proportie de aproape 100%, spun reprezentantii companiei.

Potrivit acestora, noul mall a creat direct peste 1.000 de locuri de munca pentru forta de munca din Ploiesti, si alte cateva sute de posturi auxiliare pentru furnizori si distribuitori.

Conform lui Israel Viser, manager mall division, mall-ul din Ploiesti este al doilea dezvoltat de AFI in Romania si reprezinta una dintre cele mai mari investitii facute in ultimii ani in Ploiesti. Compania va dezvolta in perioada urmatoare doua noi proiecte de retail, AFI Palace Arad si AFI Palace Bucurestii Noi, ambele urmand a avea suprafete inchiriabile de peste 30.000 de metri patrati.

Intrebat de ce AFI a ales sa investeasca intr-un nou mall la Ploiesti, care este situat la doar 45 de minute de Bucuresti, David Hay, CEO AFI Europe Romania, a raspuns: "Pentru noi, Ploiestiul este o parte din Bucuresti, dar daca te uiti la Ploiesti ca la un oras separat, este unul dintre orasele cele mai puternice din punctul de vedere al dezvoltarii industriale. Cred ca este al doilea dupa Bucuresti”.

AFI Europe Romania dezvolta in Bucuresti AFI Park, un parc de business de clasa A, care ofera spre inchiriere peste 60.000 metri patrati de spatii de birouri, vizate in prezent de companii multinationale de IT&C. Prima cladire, AFI Park 1, cu o suprafata inchiriabila de 12.200 metri patrati, a fost inaugurata la 1 septembrie 2012 si este ocupata pe zona office in proportie de 100%. In prezent, AFI Europe Romania dezvolta AFI Park 2 si AFI Park 3, ce vor fi inaugurate in aprilie, respectiv noiembrie 2014. Fiecare cladire ofera o suprafata totala inchiriabila de 12.200 metri patrati.

AFI Europe, companie de dezvoltare, management si investitii, opereaza in Romania din 2005, valoarea totala a bunurilor AFI Europe fiind de 1,13 miliarde de euro la data de 30 iunie 2013.