"Pe partea operationala, mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bucuresti, cel mai mare si cel mai important active detinut, a inregistrat o crestere de 14% in RON (9% in euro) a cifrei de afaceri anuale a chiriasilor (din vanzari) pentru 2012 comparativ cu 2011, afacerile anuale cumulate fiind de 196 de milioane de euro", se arata intr-un comunicat al dezvoltatorului.

AFI Palace Cotroceni a consemnat o crestere si a traficului, avand o medie zilnica de mai mult de 52.000 de vizitatori si un total de peste 19 milioane de vizitatori pentru anul 2012.

"Venitul net al AFI Europe Romania din operatiunile mall-ului AFI Palace Cotroceni a crescut in 2012 cu 9,4%, comparativ cu 2011, ajungand la un total de 26,9 milioane de euro, fata de 24,6 milioane de euro, cat ne aratau cifrele in 2011", se precizeaza in comunicat.

AFI Palace Cotroceni si recent inaugurata cladire de birouri, AFI Park 1, au contribuit la cresterea valorii activelor companiei cu 18 milioane de euro.

"AFI Europe isi continua strategia de a construi un puternic circuit financiar, in prezent axandu-se pe dezvoltarea a doua dintre proiectele sale comerciale, mall-ul AFI Palace Ploiesti si AFI Park 2, cea de-a doua cladire de clasa A din cadrul proiectului AFI Park", se mentioneaza in comunicat.

AFI Palace Ploiesti este in constructie si va fi deschis in luna octombrie, in prezent gradul de ocupare fiind de peste 70% retailerilor. In plus, pe parcursul anului 2012, proiectul a beneficiated o finantare in valoare totala de 30 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank International.

In AFI Palace B. Noi, un alt proiect de retail pe care compania il are in vedere pe piata locala, au fost inchiriate spatii totalizand 12.000 metri patrati.

Pe segmentul de birouri, AFI Europe Romania a finalizat in 2012 prima cladire de birouri de clasa A din cadrul proiectului AFI Park si a inchiriat 85% din cladire unor companii internationale de top precum Endava, Microchip Technologies si Cameron.

Compania a inceput construirea cladirii AFI Park 2 care detine o suprafata de inchiriat de 12.000 metri patrati. Finalizarea cladirii AFI Park 2 va avea loc in primul trimestru al anului 2014. AFI Park va cuprinde la final cinci cladiri de birouri.

Suprafata totala inchiriabila a activelor AFI Properties, compania mama a AFI Europe, este 488.000 de metri patrati, cu o valoare de 1,5 miliarde de euro, in crestere cu 175 de milioane de euro fata de 2011. AFI Europe, membru al AFI Group, este activa in dezvoltarea de proiecte si investitii in Europa Centrala si de Est.