(P) Tips and tricks atunci când alegi să cumperi vitamine online
Potrivit iSense Solutions, la finalul lui 2019, 27% mai mulți români au ales să achiziționeze produse online sau servicii, cu o recurență de cel puțin două tranzacții pe lună. Studiul a avut în vedere raportările pe ultimii 3 ani și a vizat publicul urban.
Ca profilare, dintre românii care fac cumpărături online, cel puțin 20% fac achiziții cel puțin o dată pe zi de produse sau servicii.
Dintre aceștia, 56% sunt bărbați, au venituri peste medii, au poziții de top în companii sau sunt owneri de business sau lucrează în corporații, au familii cu cel puțin 3 membrii în gospodărie ( soț-soție și un copil) și sunt atrași de produse FMCG, pharma sau îmbrăcăminte.
Restul de 80% sunt români care comandă sporadic online cu o frecvență de 2-6 tranzacții lunare.
Ce cumpără românii online?
Dintre produsele cele mai căutate, un top 10 categorii de produse includ concepte precum: haine, încălțăminte, componente și produse IT&C (computere, laptopuri, periferice de gaming, smartphone-uri, smartwatch-uri), electrocasnice (produse bărbierit, produse de epilat, aparate de făcut cafea, cuptoare cu microunde), servicii turism (bilete avion, ticketing, cazări, sejururi, city-break-uri), bilete (festivaluri muzică, piese teatru, bilete cinema, show-uri stand-up) și produse pharma (dermatocosmetice, minerale, vitamine, tratamente pentru păr).
Cum aleg românii magazinul online?
Cei mai mulți dintre cei care fac achiziții online pun preț pe valoarea produsului (87% caută prețul cel mai mic), iar al doilea criteriu relevant în alegerea unei comenzi online este timpul de reacție (73% dintre respondenți sunt interesați de cel mai scurt timp de livrare).
Pe locul trei la criterii de selecție intră recomandările directe sau indirecte (60% dintre respondenți aleg un produs sau serviciu recomandat de prieteni sau cunoscuți).
Un element destul de relevant este și publicitatea magazinului și prezența acestuia pe diferite canale online și rețele de socializare (41% dintre respondenți aleg un produs sau serviciu și după publicitatea magazinului).
Ce vor cumpărătorii de la magazinele online?
Peste 63% dintre cei care fac cumpărături online sunt interesați ca magazinele de unde fac achiziția să le ceară feedback și sunt interesați să fie implicați în mai multe jocuri, concursuri sau alt gen de activări. Când vine vorba de achiziția de vitamine dintr-o farmacie online, iată câteva lucruri relevante de care să ții cont.
Înainte să comanzi un produs, citește atent prospectul
Acesta este, probabil, cel mai important dintre sfaturile de care trebuie să țină cont oricine face cumpărături din farmaciile online. Trebuie să te asiguri că produsul pe care vrei să-l comanzi ți se potrivește și poate fi tolerat de organismul tău. Să fii atent la compoziție și la modul în care acesta se administrează.
Încearcă să afli și părerile altora cu privire la produsul pe care l-ai ales
Ideea de a verifica secțiunea de comentarii cu referire la produsul ales te poate salva de multe ori. Părerea clienților în asemenea secțiuni este exprimată de regulă obiectiv, strict cu privire la produsul în cauză. Mai poți verifica de asemenea comentariile și recenziile care fac referire în general la magazinul online ales, pentru a te asigura că este de încredere.
E bine de exemplu să cauți magazinele care au atestat Trusted, pentru că acesta este un criteriu relevant în industria de e-commerce și un standard care respectă atât legislația GDPR cât și normele europene.
Alege vitaminele de la producători consacrați din domeniul pharma
Dacă ai de ales un produs pe care îl găsești la mai mulți producători, ca să fii sigur că faci alegerea corectă poți apela la produsul oferit de un distribuitor cu tradiție în zona pharma, de la un distribuitor care furnizează informații și despre companie nu doar despre produsul căutat de tine.
Consultă politicile de retur ale magazinului online ales
Indiferent de cât de atent/ă ai fost la diferite aspecte înainte de a lua decizia de a face achiziția online, există posibilitatea să fii dezamăgit/ă atunci când produsul ales de tine îți este livrat. Într-un astfel de caz îți vei dori să returnezi produsul pentru a primi banii înapoi. Asigură-te că nu vei întâmpina piedici în acest sens, consultând cu atenție toate condițiile menționate în politica de retur a magazinului online ales. Revenind la standarde, trusted este un element care te poate ajuta să te asiguri că magazinul online ales de tine au o politică sigură de retur.
Ai grijă de buzunarul tău și cumpărături plăcute!