În general, este important să-ți gândești outfitul în funcție de stilul personal, de vreme și, bineînțeles, de genul evenimentului - pentru că există evenimente cu un grad mai mic de formalitate, precum sunt petrecerile în aer liber, și evenimente în care eleganța absolută este un must, așa cum sunt galele.
 
Atunci când vine vorba de evenimente care impun purtarea unei ținute White Tie, primele cuvinte-cheie care ne vin în minte sunt rafinament deplin - căci despre asta a fost dintotdeauna codul vestimentar White Tie: despre cea mai înaltă treaptă a eleganței.
 
Prin urmare, atenția pe care o acorzi până și celor mai mici detalii nu este opțională, ci crucială. Nu uita:  cum se îmbracă o femeie stilată reflectă și unele lucruri despre felul său de a fi.
 
Cu toate acestea, dacă ții cont de câteva reguli generale, alcătuirea unei ținute White Tie - cum altfel decât impecabilă? - se poate transforma într-o misiune nu atât de dificilă pe cât pare la prima vedere. Tocmai de aceea venim în sprijinul tău cu o serie de recomandări care, sperăm noi, te vor ajuta.
 
Ce evenimente impun purtarea unei ținute White Tie?
 
În general, vei găsi menționat codul vestimentar White Tie pe invitațiile la evenimentele de tipul:
 
- galelor
- balurilor de caritate
- nunților organizate în localuri exclusiviste
 
Cu alte cuvinte, este cazul să te gândești la o ținută White Tie doar dacă organizatorii evenimentului la care participi specifică, în mod clar, obligativitatea acestui dress code.
 
În caz contrar, riști să fii un exemplu pentru ceea ce înseamnă too much. Imaginează-ți, de pildă, că ai purta o rochie lungă sofisticată la o petrecere desfășurată pe malul mării - ai părea desprinsă din cu totul altă poveste. Îți reamintim: este necesar să îți alcătuiești outfitul în funcție de nivelul de formalitate a evenimentului respectiv.
 
Ce alegeri vestimentare poți face?
 
Un lucru care poate fi privit atât ca un avantaj, cât și ca un dezavantaj este faptul că, în cazul doamnelor și domnișoarelor, regulile vestimentare nu sunt la fel de stricte ca în cazul domnilor. Poți considera acest lucru un aspect pozitiv pentru că paleta opțiunilor vestimentare pe care le ai la dispoziție este mai largă.
 
Și totuși, tocmai faptul că regulile acestui cod vestimentar nu sunt atât de stricte poate transforma alegerile pe care le ai de făcut într-un proces care necesită și mai multă atenție la detalii, astfel încât rezultatul final să fie pur și simplu impecabil.
 
Pentru început, reține că rochia trebuie să fie lungă (mai precis, să atingă pământul) și, bineînțeles, să aibă o croială care să-ți avantajeze silueta. Evident, și materialul este un criteriu căruia trebuie să-i acorzi maximă importanță - orientează-te doar către materiale de înaltă calitate, așa cum este mătasea naturală. Alegerea culorii îți aparține: poți purta fie nuanțe neutre (cum este bleumarinul), fie culori vii (roșu, verde smarald, albastru regal etc.).
 
În ceea ce privește încălțămintea, poți opta fie pentru pantofi eleganți cu toc, fie pentru sandale cu toc, în funcție de modelul rochiei. Îți sugerăm să alegi doar încălțăminte din piele naturală, din două motive esențiale: în primul rând, designul plăcut; în al doilea rând, confortul, absolut necesar, mai ales dacă vei petrece câteva ore bune pe tocuri.
 
În plus, îți recomandăm să optezi pentru un machiaj discret, care să îți evidențieze trăsăturile, și pentru accesorii fine, din metale prețioase, care să îți completeze perfect ținuta. Nu uita că eleganța înseamnă, de cele mai multe ori, simplitate.
 
Sperăm că sugestiile din acest articol te vor ghida în alcătuirea unei ținute White Tie admirabile.