Având în vedere că centrul de greutate suferă modificări, pantofii cu toc nu mai reprezintă o alternativă. În plus, picioarele tale au nevoie de atenție suplimentară dacă ești însărcinată deoarece tind, deseori, să se umfle.
 
Așadar, trebuie să știi cum anume să îți alegi încălțămintea astfel încât aceasta să îți ofere confort și siguranță.
 
Spune ”nu” tocurilor
 
Nu trebuie să te mire dacă, în timpul sarcinii, pășești cu stângăcie pe pantofii cu toc; acest lucru este absolut normal deoarece kilogramele acumulate și schimbările hormonale sunt de vină pentru senzația de dezechilibru pe care o resimți acum.
 
Mai mult decât atât, trebuie să știi că mușchii și ligamentele sunt mai relaxate în această perioadă deoarece se pregătesc pentru momentul nașterii. De asemenea, în ultimul trimestru de sarcină îți va fi destul de dificil să îți găsești centrul de echilibru, motiv pentru care te expui întinderilor musculare și luxațiilor de glezne atunci când porți încălțăminte nepotrivită, așa cum sunt și pantofii cu toc.
 
Încălțămintea ideală pentru vară pe perioada sarcinii
 
În funcție de organismul fiecărei gravide, dar și de alimentația pe care o adopți pe parcursul sarcinii, picioarele tale pot crește chiar și cu jumătate de număr pe perioada gravidiei. De această schimbare responsabili sunt hormonii, care cauzează, printre alte simptome, retenția de apă și, deci, umflarea picioarelor.
 
Din fericire, ai la dispoziție o mulțime de modele de încălțăminte de damă de calitate care se potrivesc și femeilor însărcinate. De exemplu, în sezonul cald, o alegere inspirată este reprezentată de sandalele cu un toc foarte mic. Acestea sunt comode, ușoare și favorizează ventilația picioarelor, prevenind umiditatea. Orientează-te către acele sandale confecționate din material elastic, ușor de încălțat și de descălțat. 
 
O altă variantă pe care o poți alege fără probleme sunt balerinii. Deși nu oferă un suport ridicat gleznei, sunt ideali pentru momentele în care îți simți picioarele obosite și umflate. Pentru un plus de confort, optează pentru balerini din piele naturală moale sau din pânză.
 
Pantofi de iarnă potriviți pentru gravide
 
Când îți alegi pantofii de iarnă pe perioada sarcinii, ține cont de o regulă simplă: evită sistemele de prindere complicate. Motivul? În ultimele luni ca graviduță îți va di destul de dificil să te apleci pentru a te încălța și descălța. Ideal este să alegi o pereche de bocanci sau ghete cu jumătate de număr mai mare, pentru a nu te strânge, având în vedere că vei purta, probabil, șosete mai groase și că picioarele tale vor fi mai umflate. 
 
Trebuie să știi că există și companii producătoare de încălțăminte care creează modele speciale pentru femeile însărcinate. Aceste tipuri de încălțări sunt ușor de purtat sunt ajustabile și prezintă tampoane detașabile de distanțare.
 
De asemenea, ele sunt dotate cu pernuțe de aer care sporesc confortul în timpul mersului.
 
Atunci când ești însărcinată, investește în încălțăminte de calitate, de preferat cu talpă joasă. Totodată, evită pantofii cu sisteme de închidere complicate și orientează-te către modelele realizate din piele moale.