De obicei, cromatica dormitoarelor de copii cuprinde nuanțe deschise și pastelate, însă ar fi recomandat să alegi culori care să se potrivească oricărei vârste, cu tonuri liniștitoare și frumos armonizate.
 
Baby Blue
 
Nuanțele pastelate de bleu se potrivesc perfect în camera unui bebeluș. Chiar și psihologii recomandă pentru camera copilului nuanțele de bleu, pentru că favorizează relaxarea și îl ajută pe cel mic să se liniștească atunci când are stări de agitație sau insomnie.
 
De asemenea, poți opta și pentru o nuanță mai închisă de albastru. Studiile au dovedit că o cameră vopsită în albastru îl poate ajuta pe copil să fie mult mai concentrat atunci când studiază sau când cântă la un instrument.
 
Galben
 
Galbenul este o culoare care transmite o stare de bine, dar și multă energie, așa că poate fi o alegere ideală pentru camera celor mici. În plus, nuanțele calde creează o atmosferă confortabilă și, în același timp, emană o stare de voie bună și optimism. De asemenea, studiile au arătat că nuanțele de galben stimulează creativitatea copilului și îl ajută să devină mai extrovertit.
 
Verde pal
 
Verdele pal transmite o stare de relaxare, așa că această nuanță este recomandată adesea de psihologi, având un efect calmant asupra copiilor care plâng foarte mult. Verdele pal este o alegere potrivită pentru camera copilului, deoarece este o nuanță luminoasă și face încăperea să pară mult mai spațioasă.
 
Mov lila
 
Culoarea mov poate fi potrivită atât pentru camera unui copil, cât și pentru cea a unui adolescent, în funcție de modul în care amenajezi încăperea. Nuanțele pastelate de mov, cum ar fi lila-ul sau lavanda, sunt calmante și sunt potrivite pentru amenaja niște dormitoare de copii, în schimb, nuanțele mai închise sunt perfecte pentru o amenajare interioară mai sofisticată.
 
Roz deschis
 
Rozul este de obicei o culoare populară pentru camerele de fetițe, așa că poate fi o alegere inedită pentru camera unui copil. Rozul este o culoare veselă și jucăușă, și poate fi folosit în combinație cu alb, pentru a menține luminozitatea în cameră.
 
Așadar, pentru camerele de copii nu sunt recomandate nuanțele tari, deoarece acestea creează stări de anxietate și neliniște. De asemenea, elementele negre se folosesc destul de rar în amenajările camerelor pentru copii, deoarece creează o senzație de obscuritate.
 
Atunci când vei alege culoarea pentru camera celui mic, nu uita că fiecare nuanță poate influența psihicul copilului, așa că este important să ții cont de acest aspect. Culoarea aleasă poate influența concentrarea copilului, emoțiile sale și creativitatea acestuia, așa că asigură-te că optezi pentru nuanța potrivită.