Încălțămintea sport a depășit de mult timp granițele sălilor de fitness și este purtată atât la birou și în oraș, alături de ținute casual, cât și în combinație cu ținute elegante, de către persoanele nonconformiste, care își doresc să iasă din tipare.
 
Pentru că există numeroase modele dintre care poți opta, îți prezentăm cele mai cunoscute tipuri de adidași damă, pe care le poți alege pentru a-ți întregi colecția de încălțăminte. Iată care sunt!
 
Modelele Adidas
 
 
Unul dintre cele mai cunoscute branduri de încălțăminte este Adidas, o companie germană specializată în fabricarea de încălțăminte, accesorii și haine de calitate, care ocupă locul doi în lume, ca producător. Brandul Adidas a fost creat în 1949 și până în prezent, a creat numeroase modele de încălțăminte sport, atât pentru femei, cât și pentru bărbații și copii.
 
De cele mai multe ori, brandul Adidas se remarcă printr-un design simplu și de efect și are o calitate ridicată, indiferent dacă este vorba despre încălțăminte sport casual sau special concepută pentru activități sportive. Află și care este istoria modelului Adidas gazelle, cu o croială simplă și o talpă plată și joasă, confecționat din piele întoarsă.
 
Modelele Nike
 
 
Nike este compania care ocupă locul întâi în lume, atunci când vorbim despre fabricarea și comercializarea de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii și echipamente sportive.
 
Acest brand are modele de încălțăminte sport pentru toate gusturile, cu sau fără șiret, din piele sau piele întoarsă și în diferite culori, astfel încât să poată fi purtate cu orice articol vestimentar. Dacă nu vrei să dai greș, optează pentru modele clasice de adidași Nike, în nuanțe de alb sau crem, potrivite pentru orice outfit.
 
Modelele Puma
 
 
O altă companie germană care se ocupă de proiectarea încălțămintei sport este Puma, fondată în 1948, ce ocupă locul trei în rândul producătorilor de articole sportive.
 
Acest brand de încălțăminte sportivă s-a făcut remarcat prin modele cu siluetă retro, cu o talpă structurată și un design unic, ușor recognoscibil. Cele mai purtate modele de adidași Puma sunt cele negre, cu talpă groasă, ușor de purtat cu jeanși sau fuste.
 
Modelele Converse
 
 
Compania subsidiară a celebrei Nike este Converse, un lider în industria de încălțăminte sport timp de numeroase decenii. Deși inițial Converse a fost destinat fabricării încălțămintei pentru trupele americane, astăzi este recunoscut după insigna în formă de stea și talpa de cauciuc a modelelor All Star, cu un vârf rotunjit.
 
În funcție de preferințe, tenișii Converse sunt disponibili în numeroase culori. Pentru a crea o ținută modernă și cool, alege să porți o pereche de Converse roșii, în combinație cu o rochiță neagră, din dantelă.
 
Modelele New Balance
 
 
New Balance a fost fondată în 1906 în Statele Unite ale Americii și se bazează pe producerea de încălțăminte de calitate, potrivită atât pentru picioarele late, cât și pentru picioarele înguste. Adidașii New Balance se remarcă printr-un model clasic, cu o talpă de dimensiuni mici și un N care definește numele brandului.
 
Aceste branduri cunoscute de încălțăminte sport sunt disponibile pe rafturile tuturor magazinelor și online, de unde pasionații pot alege modelele care îi reprezintă. Care sunt brandurile tale preferate în materie de încălțăminte?