DAC, ÖAMTC si TCS si revista de specialitate Stiftung Warentest au colaborat la cea mai importanta testare pentru anvelopele de iarna. Cei mai mari 14 producatori au participat la teste. ContiWinterContact TS 850 au fost singurele care au primit calificativele maxime - “good”/”highly recommended”.

Pentru masinile din clasa medie au fost testate dimensiunile 195/65 R 15, iar pentru cele din segmentul compact au fost reprezentative anvelopele 175/65 R 14.

Astfel, la cele mai exigente teste pentru siguranta soferilor, ContiWinterContact TS 850 au iesit cele mai bune anvelope de iarna in ambele clase. ADAC, OAMTC, TCS si revista de specialitate Stiftung Warentest au concluzionat ca "pe ploaie, gheata, zapada, drum alunecos, ContiWinterContact TS 850 sunt cele mai sigure si performante anvelope”.

Continental le recomanda soferilor sa fie foarte atenti la starea anvelopelor de pe masina si sa se asigure ca adancimea benzii de rulare este de minimum 4mm. Altfel, performantele acestora scad la contactul cu zapada si asfaltul ud.