Este a treia campanie electorala la care participa tanarul de 28 de ani, iar in 2008, s-a remarcat cu o idee pe care inca o sustine - reducerea TVA-ului la prezervative.

Sunt sapte ani de cand Victor Negrescu se implica in munca de partid si sta in prejma liderilor social-democrati. Nu credea insa ca locul 17 pe lista la alegerile de duminica va fi si castigator.

"Sincer, la inceput am crezut ca nu exista nicio sansa" a marturisit Victor Negrescu.

Sansa si-a cautat-o si la alegerile parlamentare din 2008, cand ar fi vrut sa ajunga deputat de Bucuresti, dar si in 2009, cand a mai candidat o data pentru Bruxelles. Tanarul n-a avut pana acum noroc, dar a venit de fiecare data cu idei indraznete cum ar fi reducerea TVA-ului la prezervative.

"Din pacate, aceste probleme medicale nu au fost rezolvate. Mai ales in Romania. Romania e in primele locuri la aceste boli cu transmisie sexuala. Orice inseamna medicina, eu le voi sustine oricat de bizar ar putea sa para uneori" a spus Negrescu.

La 28 de ani, Negrescu spune ca, pentru postul de la Bruxelles, il recomanda varsta. Are deja discurs de politician versat si idei clare despre misiunea sa pentru urmatorii cinci ani. Vrea sa deschida in Europa un birou pentru informare despre Transilvania si sa obtina acces rapid si neconditionat la servicii medicale in orice tara UE pentru fiecare european care isi plateste contributiile.

"Daca un copil din Romania are o problema medicala si nu poate fi salvat in Romania, sa poata merge in orice al stat al UE. Sunt foarte multi medici romani in strainatate si trebuie sa profitam de acest spatiu european" a explicat el.

Victor Negrescu nu este casatorit si nu are pe numele lui nici casa, nici masina. Este cadru didactic si urmeaza sa primeasca mandatul de europarlamentar saptamana viitoare. El intra in legislativul european ultimul pe lista PSD, dupa ce Ecaterina Andronescu a anuntat ca renunta la fotoliul de la Bruxelles pentru a ramane in continuare presedinte al comisiei de invatamant din Senat.