"Sunt confruntari si sunt probleme importante pentru cei care guverneaza si la Chisinau si la Bucuresti, insa vreau sa zic ca atunci cand e nevoie de ajutor, in primul rand vreau sa il gasiti in Romania. (...) Daca Romania acum azi si-a platit tot imprumutul catre FMI si nu trebuie sa apeleze la alte imprumuturi, noi nu suntem o tara imprumutatoare de obicei, dar, daca aveti nevoie, bineinteles ca raspunsul nostru este da si va sprijinim in aceste momente. (...) Romania nu este o mare putere, dar este o tara care poate sa va sprijine pe dvs. si care trebuie sa o faca in continuare", a afirmat premierul, potrivit Agerpres.

La randul sau, omologul Valeriu Strelet a spus ca ajutorul financiar acordat de Romania vine "intr-un moment crucial pentru Republica Moldova". 

"Multumim pentru deschiderea de a ne oferi un sprijin financiar rambursabil intr-un moment crucial pentru Republica Moldova, valoarea si conditiile caruia le vom discuta in sedinta de astazi, intelegand ca efortul de reforma pe care il depunem noi la Chisinau va avea succes atunci cand noi vom fi sustinuti in aceste demersuri inclusiv si financiar de cei mai fideli si mai apropiati prieteni ai Republicii Moldova", a spus Strelet. 

Surse politice sustin ca suma aflata in discutie este de 150 de milioane euro, iar imprumutul ar putea fi rambursat in cinci ani.