Senatorul PNL Puiu Hasotti a precizat ca solicitarea presedintelui nu a trecut. Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a contestat votul si a cerut un vot uninominal.

La randul sau, deputatul PDL Ioan Oltean a declarat ca prin votul dat de Parlament s-a respins avizul favorabil al Comisiei juridice la solicitarea presedintelui de a organiza referendum, dar nu s-a raspuns solicitarii sefului statului.

"Prin acest vot s-a respins avizul favorabil al Comisiei juridice. Prin acest vot nu avem niciun raspuns, nici favorabil, nici nefavorabil", a spus Oltean.

In timpul dezbaterilor, reprezentantii puterii au criticat aceasta solicitare a presedintelui Traian Basescu privind un nou referendum referitor la Parlamentul unicameral cu maximum 300 de parlamentari, in timp ce parlamentarii PDL au sustinut-o.

Comisiile juridice reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor au avizat favorabil, luni, initierea referendumului anuntat de catre presedintele Traian Basescu. Avizul Parlamentului este consultativ.