Premierul va mai amana cateva zile nominalizarea unui nou ministru, in asteptarea finalizarii proiectului noului Cod Fiscal. Seful Guvernului a mai afirmat ca va discuta si cu presedintele Klaus Iohannis inainte de a face o noua nominalizare.

Victor Ponta a mai precizat ca a discutat, duminica dupa-amiaza, si cu presedintele Klaus Iohannis, care solicitase premierului sa demareze procedura de revocare din functia de ministru al Finantelor a lui Darius Valcov.

"Avand in vedere ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de ministrul Finantelor, domnul Darius Valcov, m-as fi asteptat ca domnul Valcov sa demisioneze din functie, intelegand ca afecteaza activitatea si credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a intamplat. in aceasta situatie, solicit premierului Victor Ponta sa demareze procedura de revocare din functia de ministru al Finantelor a domnului Darius Valcov", spune presedintele Iohannis in mesaj, conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Anterior, si fostul presedinte Traian Basescu a facut un apel catre Klaus Iohannis si catre premierul Victor Ponta, sustinand ca orice ora intirziere in remanierea ministrului Valcov are efecte grave de credibilitate politica in exterior, pe pietele financiare dar si pe cursul de schimb.

"Stiu ca este weekend, dar ministrul de finante al Romaniei a fost pus sub invinuire pentru presupuse fapte de coruptie (nu spun ca este vinovat). Va rog intelegeti ca orice ora intarziere in remanierea ministrului de finante Valcov are efecte grave de credibilitate politica in exterior, pe pietele financiare dar si pe cursul de schimb. Faceti remanierea domnului Valcov inainte de ziua de luni (am sperat ca o faceti azi)", a scris, sambata seara, pe Facebook, fostul presedinte Traian Basescu.

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, este acuzat de trafic de influenta, fiind suspectat ca, in calitate de primar al orasului Slatina, ar fi intervenit in favoarea unui om de afaceri in atribuirea unor contracte, cel din urma promitandu-i 20 la suta din sumele incasate.

Valcov a fost audiat, vineri seara, de procurorii DNA, in calitate de suspect.

Premierul Victor Ponta a scris, sambata dimineata, pe Facebook, ca Darius Valcov a avut si va continua sa aiba "un rol determinant" in cel mai important proiect al Guvernului din acest an: Codul Fiscal.

"Cel mai important proiect al Guvernului in anul 2015 este Codul Fiscal (la care Darius Valcov a avut si va continua sa aiba un rol determinant!). Vreau sa asigur pe toata lumea ca acest proiect merge mai departe, cu orice pret si in orice conjunctura politica! Dezvoltarea economica a tarii este direct legata de adoptarea si implementarea acestui nou Cod - posibila datorita muncii oamenilor din aceasta tara si rezultatelor guvernarii din 2012-2015!", a scris Ponta.

Potrivit referatului cu propunere de arestare emis de DNA pe numele primarului din Slatina, Minel Prina, si al omului de afaceri Lucian Petrut Susala, ministrul Finantelor, Darius Valcov, ar fi primit "comisionul" in pungi de plastic, banii fiindu-i dati in transe cuprinse intre 400.000 si un milion de lei, suspecti din dosar afirmand ca au fost situatii in care s-au inalnit cu Valcov chiar si in cimitir.