Ea s-a pronuntat pe tema exceptiilor de la aplicarea taxei la solicitarea presei de a comenta declaratiile ministrului delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, care a aratat ca lui nu ii plac exceptiile.

"Taxa se va reduce pentru toata lumea de la 1,5% la 1%, deci vorbim de o reducere de 33% din acest impozit incepand de anul viitor. In ceea ce priveste echipamentele off-shore - fiindca de acelea discutam - nu se gasesc pe teritoriul Romaniei sau in apele teritoriale, sunt la mai mult de 12 mile marine de tarmul Romaniei. In lege, in amendamente, se defineste foarte clar ca este vorba despre constructii speciale de pe teritoriul Romaniei sau in apele teritoriale ale Romaniei", a spus Petrescu, potrivit Mediafax.

Ministrul a aratat astfel ca, la taxa pe stalp, este vorba despre definirea bazei de impozitare, aplicata doar echipamentelor speciale de pe teritoriul Romaniei si din apele teritoriale aferente.

"Daca ne gandim si logic referitor la aceste echipamente off-shore, aici vorbim de a investi in niste surse de energie alternative, de investitii foarte mari si costuri foarte mari care se fac pentru aceste extractii si noi nu vrem sa descurajam aceste investitii si surse de energii alternative, pentru ca vrem sa devenim independenti energetic", a conchis ministrul Finantelor.

Ministrul Finantelor a anuntat recent ca sondele petroliere din Marea Neagra vor fi exceptate de la impozitarea cu 1,5% pentru constructiile speciale.

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, declarase anterior, referindu-se la posibilitatea evocata de ministrul Finantelor privind exceptarea de la plata taxei pe stalp a sondelor petroliere din Marea Neagra, a declarat ca nu ii plac exceptiile si a pledat pentru o reducere aplicata tuturor firmelor.

"Nu as vrea sa comentez declaratii ale colegilor din Executiv. Mie, personal, nu-mi plax exceptiile. Taxa sa scada pentru toata lumea de la 1,5 la 1%", a spus Nicolescu.

Premierul Victor Ponta spunea in aceasta luna ca taxa va scadea, anul viitor, de la 1,5% la 1% pentru toate tipurile de constructii speciale.