OUG 114, anunţată în decembrie 2018 de ministrul Finanţelor de atunci, Eugen Teodorovici, şi de fostul consilier guvernamental Darius Vâlcov, a cuprins o serie de măsuri economice controversate, care au fost aspru criticate de mai multe organizaţii şi asociaţii din cadrul mediului de afaceri.

Cîţu a atras atenţia că PSD vrea să respingă OUG 1/2020 în Parlament, ordonanţă care completează şi modifică măsurile aduse de OUG 114.

”Trebuie sa-i oprim! PSD vrea să respingă OUG1/2020 în Parlament! De ce? Simplu. Prin aceasta ordonanţă le-am îngheţat salariile şi sunt DISPERAŢI. Nu-i interesează stabilitea economica a României, este vorba doar despre buzunarul lor! Vor salarii mai mari cu orice preţ. Credeţi că le merita?”, a scris Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

El a atras atenţia că resuscitarea OUG 114 ar avea efecte negative majore asupra economiei. Totodată, el consideră că alegerile anticipate ar reprezenta o soluţie în acest caz pentru că ar schimba majoritatea parlamentară.

”Al doilea motiv est OUG114/2018. Vor să resusciteze ordonanţa care a DESTABILIZAT economia României în 2019. Ordonanţă care a alungat investitorii, a distrus sectoare intergi din economie, a amânat vânzarea licenţelor 5G etc. Trebuie să ajungem la anticipate pentru a schimba majoritatea parlamentară. Altfel, în câteva luni aceasta grupare toxica numita PSD va distruge Romania. Tot ce vor ei este să mai dea câteva tunuri pe ultima suta de metri şi să-şi umple buzunarele. Daca aşteptam până în decembrie cu acest Parlament vom avea nevoie de decenii să reparam ce vor distruge ei. Trebuie să-i oprim!”, a scris ministrul.

La finalul anului trecut, Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pe modificările OUG 114/2018, proiect pe care PSD l-a atacat la CCR.

"Sesizarea vizează atât forma proiectului de modificare (faptul că există deja un proiect de aprobare a OUG 114 în procedură legislativă), cât şi fondul proiectului (interzicerea cumulului pensiei cu salariul)", anunța în decembrie PSD,  într-un comunicat.

Social-democraţii susţin în sesizarea la CCR că, în prezent, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 se află în procedură legislativă pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, sub rezerva depunerii raportului de către comisiile sesizate în fond.