"E una dintre variantele luate în calcul în acest moment şi e un om care merită să aibă această propunere", a precizat Ciolacu, duminică seară, la Antena 3, potrivit Agerpres.

El a precizat că preşedintele "a făcut o mare greşeală" la începutul crizei sanitare, aceea că nu a venit cu propunerea unui guvern de uniune naţională.

"A făcut o mare greşeală preşedintele Klaus Iohannis că nu a venit, când a început criza de coronavirus, cu un guvern de uniune naţională. România ar fi arătat cu totul şi cu totul altfel în acest moment. (...) Nu numai PSD cu PNL, erau toate forţele politice implicate în acest efort, ar fi fost o altă comunicare mult mai coerentă şi sunt sigur că acel guvern nu s-ar fi îndepărtat de agenda românilor. A fost o greşeală majoră. Un preşedinte în acel moment trebuia să vadă interesul românilor mai presus decât interesul PNL şi această agendă doar politică a PNL", a adăugat Marcel Ciolacu.

Leonardo Badea ocupă, din octombrie 2019, funcția de viceuvernator al BNR, după ce în perioada 2017 – 2019 a fost președinte al Autorității de Supraveghere Financiară. Absolvent al Academiei de Studii Economice, București, până în 2012 a ocupat mai multe funcții didactice.

Începând din 2012, a inytrat în Parlamentul României, unde a ocupat mai multe funcții, între care cea de președinte a Comisiei Reunite de Control a Curții de Conturi Parlamentul României sau cea de președinte a Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților.

CV-ul complet poate fi cosultat AICI.

Parlamentul se reuneşte, luni, de la ora 14.00, în ultima zi a sesiunii extraordinare, în şedinţă comună, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului Orban.

Moțiunea intitulată “Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor” a fost depusă pe 17 august de PSD şi a fost citită în plenul comun de senatorul PSD Lucian Romaşcanu pe 20 august.

În moţiunea de cenzură, semnată de 205 senatori şi deputaţi, social-democraţii susţin că reprezentanţii Guvernului au încălcat toate regulile impuse cetăţenilor în urma pandemiei cu noul coronavirus.

Un capitol al moţiunii de cenzură se referă la “chermezele PNL în vreme de pandemie”, semnatarii afirmând că “reprezentanţii Guvernului şi-au pierdut iremediabil credibilitatea în modul în care au gestionat pandemia”.

Documentul are, totodată, un capitol privind “restricţiile contradictorii impuse cetăţenilor români”. Potrivit social-democraţilor, “o altă cauză majoră a pierderii controlului asupra pandemiei de către Guvernul Orban 2 a fost seria nesfârşită de decizii şi măsuri contradictorii”.

Pentru a trece moţiunea de cenzură este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari.