Invitat într-o ediție specială a Știrilor Pro TV, duminică seara, politologul Cristian Pârvulescu este de părere că formarea unui nou Guvern ar putea fi ”complicată”, din cauza fragmentării voturilor.

Problema formării Guvernului este complicată, pentru că, vedeți și dumneavoastră, nu ne dă! Nu ne dă 50%. De aceea, important e dacă vor intra sau nu ceilalți. Adică, ai de împărțit sau nu ai de împărțit voturi?” - a spus Pârvulescu la Pro TV.

Politologul mai subliniază faptul că totul depinde de partidele mici, care vor intra în Parlament și care ar putea face o alianță cu PNL și USR.

”PNL și USR. Depinde de cine intră în Parlament, de ce resturi rămân de împărțit. Pentru că, dacă resturile sunt câte sunt în momentul de față, de 5 procente, ele vor fi nesemnificative. Adică va crește puțin reprezentarea PSD, PNL, mai puțin a USR, și celelalte nu vor lua aproape nimic. În schimb, dacă nu intră cele 3 partide de care vorbeam, vor fi resturi de aproximativ 17 - 18 procente consistente, și atunci o să vedem o schimbare radicală, pentru că se redistribuie voturile, da.” - a mai explicat Cristian Pârvulescu.

Continuarea pe www.stirileprotv.ro.