Saptamana viitoare, presedintele american va efectua un turneu european in trei tari: Polonia, Belgia si Franta. 

Deplasarea lui Barack Obama in Polonia va fi efectuata in scopul de a reasigura tarile din Europa de Est in privinta angajamentului Statelor Unite pentru apararea securitatii lor, dupa ce Rusia a preluat controlul asupra peninsulei ucrainene Crimeea. 

Statele Unite si Polonia vor gazdui, marti dupa-amiaza, o intalnire cu aliatii lor apropiati din Europa Centrala si de Est. La intalnire vor participa, in afara de Statele Unite si Polonia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Romania si Slovacia.  Dupa acest eveniment, presedintele american va participa la o cina festiva, la Palatul Regal, alaturi de ceilalti lideri. 

Miercuri, Obama va avea o intrevederea cu presedintele ales al Ucrainei, Petro Porosenko, dupa care va merge la Castelul Regal, unde va sustine un discurs. 

Dupa Varsovia, Barack Obama se va deplasa in Belgia, unde va participa la Summitul G7, la Bruxelles. Acesta are loc dupa excluderea Rusiei din G8 si anularea reuniunii de la Soci, masuri luate in urma interventiei Moscovei in Ucraina. 

Liderul american va merge ulterior la Paris, joi, unde se va intalni cu presedintele François Hollande, chiar in aceeasi zi in care seful de stat francez il va primi pe omologul sau rus, Vladimir Putin.  Casa Alba nu intentioneaza sa programeze o intalnire intre Obama si Putin la Paris, a insistat Rhodes. 

In schimb, Obama nu se va opune unei intalniri intre Hollande si Putin, a dat asigurari, vineri, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney.