"Vreau sa intelegeti foarte bine si as vrea sa inteleaga si romanii si politicneii, suntem cu un pas in prapastie, in cazul in care majoritatea politica recidiveaza si continua atacurile la statul de drept, care pot fi prin legislatie sau declaratii, Romania risca sa fie izolata pentru mult timp. Repet, suntem pe marginea prapastiei daca vom cotinua sau majoritatea parlamentara, in frunte cu domnul prim- minsitru, cu domnul Crin Antonescu, daca vor cotinua atacurile la hotararile judecatoresti, la legislatia corecta in bza careia Justitia isi desfasoara activitatea, riscam intrarea intr-o perioada lunga de izolare", a spus Basescu, citat de Mediafax.

Presedintele a sustinut ca "formularile nefericite" ale prim-ministrului din ultima perioada "sunt de asemenea un vot de blam pentru Romania".

"Romania se afla la un pas de a fi izolata, un picior l-am pus deasupra prapastiei", a mai spus Basescu.

Romania a revenit din punct de vedere al credibilitatii la nivelul anului 2000

Presedintele a mai spus ca Romania a revenit, din punct de vedere al credibilitatii pentru partenerii externi, la nivelul anului 2000, din cauza actiunilor impotriva justitiei.

"Vreau sa stiti ca Romania a revenit, din punct de vedere al credibilitatii, datorita actiunilor impotriva justitiei, a revenit la perioada anului 2000. Aici suntem, cand punem sub semnul intrebarii daca respectam criteriile de la Copenhaga. Ce ati vazut astazi in Parlamentul European, este confirmarea ca am dreptate, iar PE cu certitudine va adopta hotarari obligatorii, de sanctionare a statelor membre care nu repsecta statul de drept, implicit criteriile de la Copenhaga", a spus Basescu.

El a mentionat ca Romania a primit in scurt timp si din partea SUA, prin vizita lui Neuland, si din partea PE, mesajul extrem de sever ca pentru nerespectarea statului de drept se vor lua masuri, de la diminuarea sumelor pana la suspendarea dreptului de vot.

El a mentionat ca ii informeaza pe romani ca politicienii nu mai pot sa minta si ca Romania se afla intr-un moment dificil.

"Fac apel la politicieni, in special la Victor Viorel Ponta si Crin Antonescu, sa inteleaga ca au adus tara intr-un moment dificil", a spus Basescu, mentionand ca declaratiile acestora privind "justitia Basista" nu sunt crezute si fac rau Romaniei.