"Cred ca DNA nu poate actiona sezonier, oricine poate judeca ca se putea amana chemarea cuiva cu o saptamana, dar DNA nu se uita la scena politica. Asupra acestui lucru, va asigur, merg ca buldozerul inainte", a spus Basescu la Adevarul Live, potrivt Mediafax.

El a precizat ca acesta este semnul ca justitia este independenda, libera de presiuni. 

"M-as bucura daca ar iesi si EADS", a mai declarat Traian Basescu, precizand ca este bine ca lucrurile merg inainte. 

"Daca ar aparea suspiciunea ca ceva se intampla si datorita presedintelui nu se face o descindere s-ar duce munca mea de zece ani. A fost un efort de izolare a justitiei de presiunea politica si mi-as dori mult sa inchei mandatul cu aceasta poza, ca justitia, dupa zece ani de mandat Basescu, functioneaza fara sa tina cont de culoarea politica", a aratat Traian Basescu. 

El a mai afirmat ca in acest moment DNA este "apolitica", precizand ca acest lucru se intampla "odata cu numirea lui Daniel Morar". 

Despre dosarul EADS, Traian Basescu a spus ca acesta este "de asemenea unul in zona care radiografiaza in continuare zona politica". 

"Este necesar, pentru ca populatia nu va fi convinsa ca are nevoie de o noua clasa politica, daca nu vede. Si dosarul EADS, atunci cand va fi gata pentru lucru, va face o alta parte de radiografie a clasei politice romanesti", a aratat Basescu.