Traian Basescu a mai declarat ca si-ar dori ca in 2014 sa se absoarba cu viteza si corectitudine fondurile UE. 

"Mi-as mai dori sa fie un an in care sa facem un efort la nivel politic, sa ne redobandim credibilitatea din 2010. Loviturile date justitiei, statului de drept in ultimii doi ani, de actuala majoritate au diminuat mult din increderea partenerilor in Romania. Mi-as dori ca in 2014 acesti oameni sa inteleaga ca trebuie sa guverneze pentru statul de drept, pentru Romania, si nu pentru apararea celor care incalca legea", a spus Traian Basescu. 

Presedintele a adaugat, dincolo de ceea ce si-ar dori pentru statul roman, ca ar vrea ca romanii sa aiba mai multa incredere in ei, pentru ca "n-au niciun motiv sa se simta neincrezatori in propriile forte ca natiune (...) pentru ca Romania este o tara locuita de un popor cu o istorie de care poate sa fie mandra". 

Ponta: Imi doresc ca in 2014 sa fiu mult mai bun; am o datorie fata de toti care traiesc in Romania 

Premierul Victor Ponta spune ca isi dorește ca in anul 2014 sa fie ”mult mai bun”, continuand lucrurile de succes si invatand din sfaturile bune sau din propriile greseli. 

”De la unul dintre izvoarele noastre nationale - "Sarmizegetusa Regia" - urez la multi ani tuturor celor care au urmarit in 2013 acest cont de Facebook (prieteni, colegi, critici, utilizatori ai internetului sau doar curiosi)!”, a scris Ponta pe paina sa de Facebook. 

"Ințeleg ca am, in egala masura, o datorie fata de toti cei care traiesc azi in Romania! Imi doresc ca in 2014 eu sa fiu mult mai bun (continuand lucrurile de succes si invatand din sfaturile bune sau din propriile greșeli) - si urez tuturor liniste, sanatate si o viata mai buna! Stiu ca trebuie sa imi dedic toata energia pentru dialog si constructie si ma bazez in acest proiect pe toti romanii! Iar pentru Proiectul "Romania 100" (in care reconstructia si prezervarea sitului "Sarmizegetusei" cu siguranta isi afla locul) ne pregatim pentru o tara mai buna si mai demna, mai unita si mai toleranta! La multi ani!”, a mai scris Ponta, mesajul fiind insotit de o fotografie care il infatiseaza pe premier la Sarmizegetusa.