"Asteptam ca obiectivele pe termen scurt ale PNL, si anume masurile ferme pentru stimularea mediului economic, a mediului privat, a mediului de afaceri, scutirea de impozit pe profitul reinvestit, reducerea CAS la angajator cu cinci puncte procentuale, celelalte masuri discutate, convenite si cu premierul, si cu FMI, sa devina cat mai repede realitate", a spus Antonescu, citat de Mediafax.

El a precizat ca asteapta de la Nicolaescu sa dovedeasca in fruntea Ministerului de Finante aceeasi claritate si tenacitate si acelasi curaj in asumarea si realizarea unor proiecte, asa cum a facut si la Ministerul Sanatatii.

"Astept o viziune, o practica pe care sa le impuna in fruntea minsterului, in structurile ministerului, prin care sa se inteleaga ca acele structuri sunt la dispozitia cetateanului, a contribuabilului roman, la dispozitia celor care fac bugetul Romaniei. Asteptam masuri cat mai rapide pentru ca toate procedurile inca foarte complicate in care contribuabilii romani isi platesc datorii sa fie simplificate. Asteptam ca birocratia in sens tehnic a acestui minister sa faca viata mai usoara contribuabilului roman, pentru ca el e cel care plateste inclusiv Ministerul Finantelor", a spus Antonescu.

El a aratat ca Nicolaescu nu e deloc nou venit in lumea finantelor, fiind un om care are formatia universitara, intelectuala si profesionala in aceasta zona.

"Este profesor de economie, e un om care a lucrat si cunoaste nu doar economia si finantele din Romania, ci si Ministerul de Finante, a fost secretar general al acestui minister, in patru mandate parlamentare a fost membru si presedinte al Comisiei de Buget-Finante, deci e din toate punctele de vedere pregatit pentru a aborda aceasta misiune", a mai spus Antonescu.

Antonescu: Atanasiu sa construiasca rapid solutii pentru Rosia Montana si regimul exploatarilor

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, vineri, ca asteapta de la Teodor Atanasiu, propus pentru functia de ministru al Economiei, sa construiasca rapid, impreuna cu premierul si viitorul ministrul de Finante, Eugen Nicolaescu, solutii pentru Rosia Montana si pentru regimul exploatarilor.

"Astept si asteptam de la domnul Atanasiu, un om cu experienta ministeriala la Ministerul Apararii si in fruntea AVAS, sa atace marile probleme care tin de privatizari, marile probleme si marile proiecte care tin de perspectiva reindustrializarii Romaniei, sa construiasca impreuna cu colegii de Guvern, cu premierul, ministrul Finantelor, formule rapide si eficiente pentru solutii la marile dosare economice, intre care Rosia Montana, intre care regimul exploatarilor in general si asa mai departe", a spus Antonescu.

La randul sau, Atanasiu a spus ca rolul sau va fi de a implementa politicile publice liberale, care pot duce la recuperarea decalajelor economice fata de celelalte tari.

"Intr-o tara precum Romania, care trebuie sa recupereze decalaje majore, politicile publice in domeniul economic nu pot fi decat liberale. De aceea, rolul meu este mai simplu: nu pot decat sa aplic aceste politici", a afirmat Atanasiu intr-o conferinta de presa dupa sedinta BPN al PNL unde a fost propus pentru functia de ministru al Economiei.

El a mai spus ca principala preocupare vizeaza reindustrializarea, o mai mare vigoare a procesului de privatizare si procesul de atragere de capital in Romania.

El a mai spus ca doreste sa asigure si o concurenta reala pe piata romaneasca.