"Nu va fi usor de gasit un om care sa intruneasca toate abilitatile, dar nu are un scaun foarte fierbinte de ocupat. Trebuie sa vina cineva cu senzitivitati si cu abilitati incredibile. Adica, acelea pe care politicianul roman nu le are, adica abilitati de ordin cultural, imagine publica, atentie la detalii, care isi cantareste bine imaginea publica si care este capabil sa faca cele mai potrivite coalitii, care sa conduca avand onorabilitate si standard etic. Intram intr-o zona in care vorbeam numai la scoala, la teorie. Acum intram in aplicarea teoriei in managementul unei tari in care managerul de succes are si abilitati de lider social, cultural si asa mai departe", a spus Mitroi.  

In alta ordine de idei, el a precizat ca nu se astepta la demisia premierului Victor Ponta.  

"Nu ma asteptam la demisie. M-a surprins si pe mine. Este un exemplu, uitandu-ma din punct de vedere comportamental, la ceea ce se numeste teoria moderna a finantelor comportamentale, lipsa de proprietate. Cand oamenii nu au proprietate, politicieni, purtatori de opinie, intr-un anume demers care sa fie suficient de lung sau de important, de a fi responsabil direct vor reactiona greu de inteles pentru noi, din afara. Premierul parea destul de relaxat, asa, in ce priveste orizontul lui pe un an de zile. El doar a scurtat acest orizont. Daca am fi citit cu atentie lipsa de proprietate in a sta inca un an de zile, probabil ca am fi putut intui un pic. Este, insa, surprinzator", a explicat profesorul.  

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, la Palatul Victoria, ca isi depune mandatul de la conducerea Guvernului.  

"Am obligatia sa constat supararea legitima care exista in cazul societatii si dorinta, din nou legitima, de a avea responsabilitati mai mari decat ale patronilor de la firma respectiva (clubul Colectiv - n. r.). Oamenii simt nevoia de mai mult si ar fi mare greseala din partea mea sa ignor acest lucru. Nu vreau si nu cred ca este corect sa las aceasta responsabilitate nici pe seama celor care au fost in teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, ministrilor. Sunt gata sa fac eu acest gest pe care o parte importanta din societate il asteapta si, evident, incepand cu ziua de astazi imi depun mandatul de prim-ministru, implicit si al Guvenului", a declarat premierul.  

25.000 de persoane din Bucuresti si alte cateva sute din tara, in special tineri, au protestat, marti, cerand demisiile premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea si a primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, dupa incendiul care s-a produs vineri seara in clubul bucurestean Colectiv.