S-a autoinvitat la sedintele de Guvern, s-a certat cu premierii, s-a luptat cu partidele de la putere, a fost primul presedinte suspendat de doua ori si a criticat dur Parlamentul caracterizat de coruptie.

Pe plan extern, a incercat sa tina cat mai stransa relatia cu Republica Moldova, a batut palma cu Barack Obama pentru instalarea unui scut antiracheta in Deveselu si s-a tinut tare in fata Rusiei, pe care a acuzat-o ca sprijina terorismul, in contextul conflictului armat din Ucraina. Intr-un cuvant, a incercat sa se tina de cuvantul dat in campania electorala din 2004, care l-a facut pentru prima data presedinte, mergand pe axa "Axa Bucuresti - Londra - Washington".

Pe 21 decembrie 2014, Traian Basescu va fi scapat de cea mai mare umilinta a vietii sale, dupa cum declara in 2011, in emisiunea “Dupa 20 de ani”, difuzata la PRO TV. Seful statului a spus atunci ca functia de presedinte a reprezentat pentru el "cea mai mare umilinta a vietii" sale, explicand ca, cel putin dupa 2007, s-a simtit jignit continuu.

Cititi continuarea analizei pe www.stirileprotv.ro.