O generatie cu obiceiuri noi. Tara unde 94% din comunicarea in randul tinerilor se face prin SMS-uri si Internet
Un copil de 6 ani din Marea Britanie este mai bun la folosirea calculatorului decat un adult fara pregatire de specialitate, in varsta de 45 de ani. Este concluzia uimitoare a unui studiu realizat de autoritatile din Anglia.
Analiza vorbeste, de asemenea, si despre o generatie cu obiceiuri noi de comunicare. Doar 3% dintre adolescentii britanici de pana in 16 ani inca mai comunica la telefon cu prietenii. Restul prefera conversatiile prin mesaje text, pe retelele de socializare.
Mereu cu telefonul inteligent ori tableta in mana, copiii dezleaga tainele gadgeturilor inainte sa invete sa citeasca. De exemplu, Kiara. Fetita are sase ani si este tare nemultumita ca mama ii cere mereu sfaturi despre cum sa foloseasca tableta.
Obisnuiti cu internetul de mare viteza, tinerii au si uitat cum e sa vorbeasca la telefon cu prietenii. 84% dintre cei cu varste intre 12 si 15 ani spun ca ar fi pierduti fara gagdeturi. Iar 94% din comunicare se face prin SMS-uri, ori pe retelele de socializare.
Cifrele au fost prezentate in cadrul unui studiu, realizat de Guvernul britanic. Datele arata, de asemenea, ca un copil de sase ani stie sa foloseasca calculatorul mai bine decat un adult de 45 de ani, fara pregatire de specialitate.
Un jurnalist de la Sky News a supus concluzia unui test. S-a luat la intrecere cu un pusti de 12 ani si fiecare a incercat sa creeze un joc pe calculator. Rezultatul: in doar 20 de minute, Chris isi initia deja aplicatia. Jurnalistului i-a fost rusine sa arate cum s-a descurcat.
"Toata viata lor adultii se straduiesc sa tina pasul cu tehnologia, pe cand copiii se nasc intr-o lume in care ea deja exista", spune Chris. "Dupa cum era de asteptat, am fost invins zdravan. Copiii au fost mereu primii care au deprins noile tehnologii si ne-au aratat noua cum se face. Insa aceste studiu arata ca noi toti, chiar si adultii, suntem mult mai buni in folosirea gadgeturilor", spune jurnalistul.
Asta se datoreaza si faptului ca un britanic a ajuns sa petreaca 8 ore si 40 de minute in fata calculatorului, a tabletei ori a telefonului mobil - cu 20 de minute mai mult decat doarme intr-o noapte.