Galaxy Round are un ecran cu diagonala de 5,7 inci si va costa 1,09 milioane won (1.010 dolari SUA), potrivit unui comunicat al Samsung, citat de Bloomberg.

Dupa lansarea "ceasului" inteligent Galaxy Gear in luna septembrie, Samsung reconfirma strategia de diversificare puternica a gamei de produse, atacad tot mai multe segmente de piata si categorii de pret.

Compania se extinde astfel intr-o zona relativ neexplorata a pietei electronicelor de consum, ecranul curbat al Galaxy Round reprezentand o prima aplicatie comerciala a progreselor inregistrate spre dezvoltarea panoului flexibil.

"Acest telefon este mult mai important decat pare. In urmatoarele 18 luni, am putea asista la lansarea unor dispozitive flexibile de catre Samsung, care ar schimba jocul", comenteaza pentru Bloomberg un analist din Hong Kong. In viziunea sa, un astfel de produs ar putea fi un smartphone cu dimensiunea de 5,5 inci care ar putea fi "despaturit" pentru a se transforma intr-o tableta.

Samsung a prezentat in luna ianuarie prototipul unui ecran flexibil cu tehnologie OLED, produs din material plastic, fara sticla in componenta. Compania a lansat in iunie, in Coreea de Sud, un televizor OLED cu ecran curbat, cu diagonala de 55 inci (140 centimetri), la un pret de aproximativ 13.500 de dolari.

Samsung Electronics este cel mai mare producator de smartphone-uri, televizoare si cipuri de memorie la nivel mondial.