Potrivit surselor, Samsung va lansa smartphone-ul sub numele de Note Fandom Edition (FE), cu un pret de referinta de sub 700 de woni (616 dolari), cu circa 250 de dolari sub pretul dispozitivelor initiale. Vanzarile oficiale urmeaza sa inceapa pe 7 iulie.

Cel mai mare producator de smartphone-uri din lume a suspendat productia de dispozitive Galaxy Note 7 in 2016, in urma mai multor cazuri de aprindere a telefoanelor in timpul incarcarii. O ancheta a aratat ca problemele sunt provocate de baterii.

Dispozitivele modificate vor avea baterii cu o capacitate mai mica si softuri actualizate.

Samsung a pregatit lansarea Note FE pe fondul criticilor ca scoaterea definitiva din uz a celor aproximativ 3 milioane de telefoane retrase de la cumparatori, precum si a celor care nu au fost vandute, ar avea un efect negativ asupra mediului,

Campania de rechemare a telefoanelor Galaxy Note 7 a provocat Samsung pierderea unor profituri de ordinul miliardelor de dolari si a avut un impact negativ asupra credibilitatii companiei.

Rechemarea a pus Samsung intr-o situatia foarte neplacuta, dar compania a lansat recent un nou smartphone de referinta, Galaxy S8, care a primit evaluari pozitive si comenzi solide.

In aprilie, Samsung a raportat cel mai mare profit net trimestrial din ultimii trei ani, in pofida acuzatiilor de coruptie la adresa conducerii.

Lee Jae-Yong, vicepresedintele grupului, este judecat pentru dare de mita, intr-un scandal de coruptie in care presedintele sud-coreean Park Geun-Hye a fost demis.