Samsung Galaxy S5

Dupa 200 de milioane de telefoane din seria Galaxy S vandute, Samsung a reinvatat sa faca cel mai sofisticat smartphone de pe piata. Desi foarte performant, are tot o carcasa din plastic, dar asta nu pare sa-i descurajeze pe cei veniti de peste tot sa il vada la congresul din Barcelona.

La capitolul specificatii si functii nu are un competitor direct. Vine cu cea mai rapida camera pusa pana acum pe vreun telefon. Are cititor de amprente, util cand vrei sa deblochezi ecranul, sa te autentifici pe site-uri sau cand sa faci plati prin PayPal, spre exemplu, si chiar un senzor de puls.

Samsung Galaxy S5 este foart rapid si rezista la praf sau daca il scapi in apa. Poate descarca de pe internet in acelasi timp prin Wi-Fi si 4G. Adica filmul preferat e gata de vizionare in 2 minute. Dar cat de mult conteaza acestea?

Sa trecem la fratii mai mici. Gear 2 si Gear Fit sunt accesoriile perfecte pentru un smartphone. Functioneaza de acum cu orice Galaxy.

Modelul Galaxy S5  va fi disponibil la lansare in variante cu 16 sau 32 gigabytes de memorie interna, care va putea fi extinsa cu pana la 128 GB prin utilizarea unui card de memorie.

S5 va ajunge pe piata cu patru variante de culoare: alb, negru, albastru sau auriu. Va fi disponibil din aprilie.

Cererea pentru smartphone-uri Galaxy din categoria high-end, cea mai profitabila, a fost afectata de lansarea noilor modele iPhone, in septembrie. Samsung a inregistrat in ultimele trei luni ale anului trecut cea mai lenta crestere a profitului din 2011, potrivit Bloomberg. 

"Nu cred ca noul smartphone S5 va schimba regulile jocului. Cu toate acestea, estimam ca se va vinde in 50-60 milioane de unitati anual, astfel ca va contribui semnificativ la profitul Samsung", comenteaza pentru Bloomberg un analist financiar sud-coreean. 

Compania a vandut 63,5 milioane de unitati Galaxy S4 de la lansarea care a avut loc in luna martie a anului trecut, fata de 65,6 milioane de modele S3, scaderea fiind cauzata in principal de apropierea pietei high-end de saturatie.


Sony Z2

Japonezii nu se lasa mai prejos. Noul Sony Z2 este amiralul japonezilor. Vine la numai sase luni dupa lansarea lui Z1, insa aduce imbunatatiri interesante. E mai rapid si are un ecran mai mare, dar rezista in continuare la apa si praf. Are cea mai buna camera foto pusa pana acum pe un Android si filmeaza la rezolutie 4K. Senzor mai mare, poze mai clare in lumina scazuta, filmare video 4K. Un ecran ceva mai mare, 5,2 inch in diagonala, mai luminos, culori vii. Viteza mai buna, memorie mai rapida si de-acum doua boxe, sunet stereo. Deci, display FullHD si doua boxe stereo e ca si cum ai avea un televizor care si filmeaza 4K.

Sony Z2 Tablet

Noua Sony Z2 Tablet este de acum poate cea mai completa tableta de 10 inci. E mai usoara si chiar si mai subtire decat ipad Air. Poti sa stai pe Facebook ori sa vezi filme chiar si din cada.

Sony M2

Iar noul Sony M2 este un telefon care sta la mijlocul ofertei japonezilor, cu specificatii bune la pret de discount.
M de la mediu, mediu la pret la diagonala, specfificatii. Un M2 care vine la un pret mai bun, un ecran de 4,8 inch in diagonala. Cel mai probabil va avea si o varianta cu doua sim-uri.

Lumia Icon

Cei de la Microsoft prezinta Lumia ICON, un smartphone cu camera de 20 de megapixeli. Nokia nu renunta totusi la piata mare cu telefoane ieftine, dual-sim si de acum face si Android. Cele mai ieftine pornesc de la 89 de dolari, Nokia X si X+. Cu o marime mai mare este XL, un Android cu display de 5 inch la rezolutie dezamagitoare pentru astfel de dimensiuni. Dar, la 109 dolari fara conectare, e un chilipir, chiar si pentru cei care vor tine pentru prima data un smartphone in mana. Partea cea mai interesanta e ca nu isi doresc sa fie performante, dar nici nu vor fi prea scumpe, sunt extrem de accesibile si mai sunt si dual-sim.

Toate detaliile si testele complete cu noile telefoane inteligente de la Mobile World Congress 2014 vor fi prezentate in emisiunea iLikeIT de sambata dimineata.