La licitatie au mai depus oferte si asocierile Direct One-Electrogrup si UPC Romania-Deloitte Audit-Connection Consulting.

Prin anuntul de concesiune, publicat pe www.e-licitratie.ro in noiembrie 2013, valoarea contractului a fost estimata la 369,5 milioane de lei, TVA inclusa.

Potrivit datelor din anuntul de atribuire, Romtelecom va furniza lucrarile de proiectare, constructie si operare a infrastructurii de comunicatii de banda larga in regiunile 1, 2 si 3 pentru suma de 156,7 milioane de lei, TVA inclusa.

Totodata, pentru suma de 209,1 milioane de lei, TVA inclusa, Cosmote Romania si-a adjudecat lucrarile de proiectare, constructie si operare a infrastructurii de comunicatii de banda larga in regiunile 4, 5, 6 si 7.

Proiectul RO-NET consta in concesionarea lucrarilor de proiectare si construire a unei infrastructuri nationale de comunicatii si operarea acestei infrastructuri in vederea furnizarii de servicii de comunicatii in localitatile tinta (zone defavorizate eligibile) din 35 de judete.

"Zonele nedeservite de infrastructura de banda larga si vizate prin aceasta procedura de achizitie publica sunt in numar de 783 localitati. In total, in aceste zone albe sunt 137.000 gospodarii si 400.000 locuitori. Prin implementarea proiectului RO-NET, se estimeaza ca se va dezvolta infrastructura de broadband cu echivalentul a 19.000 km de traseu de retea de distributie", potrivit datelor Ministerului pentru Societatea Informationala MSI.

Finalizarea retelei este programata pentru anul 2015. Castigatorul licitatiei va primi in concesiune reteaua RO-NET pentru 18 ani, la sfarsitul carora o poate cumpara.