Dupa peste trei ore de discutii la un apel privind decizia anterioara, judecatorul Lucy Koh a intrebat avocatii celor doua parti: "Cand se va termina cazul asta?".

Intrebarea a starnit rasete in randul persoanelor aflate in sala, printre care multi jurnalisti care au scris despre disputa dura a Aple si Samsung in tribunale din intreaga lume.

"Nu glumesc. Am spus-o tot timpul. Cred ca este timpul pentru pace mondiala. Daca exista o modalitate prin care aceasta curte poate facilita un astfel de rezultat, as vrea sa incerc. Cred ca ar fi bine atat pentru consumatori, cat si pentru industrie", a spus Koh.

Avocatul Samsung, Charles Verhoeven, a afirmat ca producatorul sud-coreean este "dispus sa discute", in pofida unor comentarii in sens contrar ale conducerii Samsung in ultima perioada. "Mingea este in terenul lor", a spus el, referindu-se la Apple.

Reprezentantul Apple, avocatul Harold McElhinny, a afirmat ca despagubirile de 1 miliard de dolari reprezinta doar o atentionare si a afirmat ca justitia trebuie sa stabileasca o limita care sa "schimbe comportamentul" partilor in sala de tribunal.

Pentru Samsung, Verhoeven s-a folosit de retorica fostului sef al Apple, Steve Jobs, declarand ca producatorul iPhone a creat intentionat un "razboi termonuclear la nivel global, in incercarea de a concura in tribunale si nu pe piata".

Avocatul a acuzat Apple ca a folosit o interdictie preliminara impotriva unor produse Samsung pentru a transmite retailerilor ca nu pot vinde niciunul dintre smartphone-urile companiei sud-coreene.

Intr-un interviu acordat Bloomberg, directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat ca disputa cu Samsung este "neplacuta", intrucat Apple este si un client foarte important al Samsung pentru componente necesare productiei iPhone, inclusiv procesorul.

"Urasc litigiile. Pur si simplu le urasc. Ceea ce am vrea, intr-o lume perfecta, ar fi ca fiecare sa-si inventeze propriile chestii. Ne place foarte mult competitia", a spus el.

Dupa multe incercari de a ajunge la un acord cu Samsung, Apple a considerat ca nu are alta varianta decat justitia, a spus el.

Justitia americana a publicat, inaintea audierii, detalii ale unui acord amiabil recent intre Apple si HTC, prima astfel de intelegere a Apple cu un producator de smartphone-uri bazate pe sistemul de operare Android. Acordul este vazut de unii analisti ca un semn ca Apple ar putea accepta intelegeri si in alte litigii privind patentele.