Initial, Siilasmaa a incercat sa calmeze nemultumirea publica legata de valoarea mare a sumei acordate lui Elop, afirmand ca termenii sunt aproape similari cu cei obtinuti de alti fosti directori generali ai Nokia, relateaza The Guardian, citat de Mediafax.

El a fost insa nevoit sa recunoasca marti ca Elop va incasa cu 14,6 milioane de euro mai mult decat a obtinut directorul general precedent, Olli-Pekka Kallasvuo, in urma cu trei ani. 

Siilasmaa a declarat site-ului finlandez Helsingin Sanomat ca un "accident" aparut in formularea contractului face ca Elop sa incaseze uriasa suma. 

"Este o situatie foarte nefericita in acest caz, care provoaca multa emotie", a spus Siilasmaa.  Reprezentantii Nokia au refuzat sa comenteze suplimentar. 

Premierul finlandez, Jyrki Katainen, a criticat sambata, intr-o emisiune de televiziune, beneficiile obtinute de Elop, pe care le-a calificat drept "scandaloase". 

In cadrul contractului cu Microsoft, Elop a demisionat din functia de director general al Nokia, urmand sa conduca divizia de telefoane mobile a grupului american. El este considerat drept principalul candidat la inlocuirea lui Steve Ballmer ca director general al Microsoft.