Livrarile de tablete vor creste in acest an cu 59%, la 229,3 milioane de unitati, de la 144,5 milioane de unitati in 2012, anticipeaza IDC. 

Vanzarile de PC-uri vor cobori in acest an cu 7,8%, IDC inrautatind o estimare anterioara, care indica un declin de 1,3%. 

Cresterea vanzarilor de tablete este sustinuta de produse cu preturi accesibile dotate cu sistemul de operare Android al Google.  Pretul mediu de vanzare al tabletelor este asteptat sa scada in acest an cu 11%, la 381 dolari, iar reducerile vor continua, tot mai multi cumparatorii preferand dispozitive mai mici, precum ipad mini si aparate produse de companii ca Samsung Electronics si Amazon. 

"Ce a inceput ca un semn al unei perioade economice dificile a devenit o schimbare in paradigma computerelor, principalul beneficiar fiind segmentul mobil. Pentru multi utilizatori o tableta este in cele mai multe cazuri o solutie mai simpla si mai eleganta decat un PC", a declarat Ryan Reith, analist la IDC. 

In 2017, vor fi vandute anual numai 333 milioane de PC-uri, in timp ce livrarile de tablete vor atinge 410 milioane de unitati. Pentru 2014, IDC anticipeaza ca livrarile de PC-uri vor scadea cu 1,2%. 

Multi utilizatori isi dau seama ca pentru activitati simple, cum sunt accesarea Internetului, conectarea la retelele sociale, trimiterea de email-uri, precum si folosirea unor diverse aplicatii nu este nevoie de procesor puternic sau memorie mare, a aratat Loren Loverde, analist la IDC.  In schimb, utilizatorii vor sa foloseasca dispozitive mai mici, cu baterii performante si interfete tactile.