Cele doua variante noi de tablete au o grosime de 6,1 milimetri, fiind cu 18% mai subtiri decat echipamentele originale, si sunt disponibile in varianta, gri, argintie si aurie. iPad Air 2 are incorporat un senzor Touch ID, creat pentru a functiona impreuna cu sistemul de plati Apple Pay, prezentat in luna septembrie.

Modelul iPad Air 2 costa intre 499 de dolari si 829 de dolari, iar iPad mini 3 are un pret de pornire de 399 de dolari, putand ajunge pana la 729 de dolari. Cele doua iPad-uri sunt disponibile pentru precomenzi incepand de vineri.

De asemenea, Apple a scazut preturile modelelor iPad mini 2 si iPad Air, versiunile anterioare ale noilor produse.

Apple a lansat si doua versiuni de iMac-uri. Modelul iMac Retina 5K are o diagonala de 27 de inci si un microprocesor quad-core Intel i5, de 3,5 GHz, cu 8 GB de RAM si capacitate de stocare de 1 TB.

Ecranul reprezinta, insa, inovatia semnificativa a noului produs, intrucat are o rezolutie de sapte ori mai ridicata decat cea oferita de televiziunea high definition. Cu toate ca rezolutia noii versiuni, 5.120x2.880 de pixeli, este superioara celei ale unui iMac obisnuit (2.560x1.440 pixeli), consumul de energie este redus cu 30%, potrivit Apple.

Varianta noua a iMac-ului de 27 de inci costa 2.499 de dolari, in timp ce celalalt model prezentat de compania americana, Mac mini, are un pret de pornire de 499 de dolari.

Prin lansarea noilor versiune de iPad-uri, Apple incearca sa creasca vanzarile de iPad-uri, pentru a reduce dependenta veniturilor companiei de comercilaizarea iPhone-urilor.

In al treilea trimestru fiscal, vanzarile de iPad-uri au scazut cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 13,3 milioane de unitati, veniturile diviziei de tablete coborand cu 8%, la 5,89 de miliarde de dolari.

Apple va face publice rezultatele financiare din cel de-al patrulea trimestru fiscal in 20 octombrie.

Tim Cook, CEO-ul Apple, s-a aratat increzator in ceea ce priveste rezultatele companiei, afirmand ca Apple dispune de "cea mai puternica gama de produse pe care a avut-o vreodata".

La inceputul lunii septembrie, Apple a prezentat doua noi modele de smartphone, iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cu ecrane de 4,7 inci si 5,5 inci.

Compania a vandut in primul weekend de la lansarea pe piata a celor doua echipamente un numar record de peste 10 milioane de noi iPhone-uri, cumparatorii luand cu asalt magazinele clasice si virtuale.

In prezent, vanzarile de smartphone-uri asigura aproximativ jumatate din venitul Apple, precum si cea mai mare parte a profitului companiei.