Acordul prevede ca RIM sa achite o singura data o suma nedezvaluita, urmand ca ulterior sa plateasca constant o taxa pentru licentierea de patente, a anuntat grupul finlandez Nokia, transmite Mediafax.

Nokia a intensificat disputa in justitie impotriva RIM la sfarsitul lunii noiembrie, lansand procese in SUA, Marea Britanie si Canada, care ar fi putut bloca RIM sa vanda dispozitive cu conexiune la retele Wi-Fi pana la un acord de licentiere cu Nokia.  Producatorul finlandez de smartphone-uri a lansat, de asemenea, un proces separat legat de patente in tribunale din SUA si Germania in mai, acuzand ca unele produse ale companiei canadiene ii incalca mai multe patente. 

Aceasta este a doua victorie importanta legata de patente a Nokia in ultimii doi ani.

In iunie anul trecut, Apple si Nokia au ajuns la un acord pentru incheierea unui litigiu intre cele doua companii. Apple a acceptat sa plateasca Nokia compensatii si o taxa periodica de licentiere.  Grupul finlandez a cheltuit 40 de miliarde de dolari in ultimul deceniu pentru cercetare, aproape de patru ori mai mult ca Apple.

Chiar daca nu a reusit sa dezvolte produse agreate de clienti pe bazele rezultatelor din cercetare, Nokia si-a format unul dintre cele mai valoroase si mai puternice portofolii de patente din industria dispozitivelor mobile.