Noul sistem de operare nu este destinat pietelor din Statele Unite, Europa Occidentala sau Asia, strategia Mozilla fiind sa tinteasca tarile cu economii in dezvoltare.

Astfel, primele telefoane cu sistem Firefox vor fi disponibile in urmatoarele luni in Europa cumparatorilor din Ungaria, Muntenegru, Polonia, Serbia si Spania, iar in America Latina utilizatorilor din Brazilia, Columbia, Mexic si Venezuela.

Recent, compania taiwaneza FoxConn, care produce ipad-uri si iPhone-uri pentru Apple, a incheiat un parteneriat cu Mozilla pentru fabricarea de telefoane cu sistem Firefox. Pe piata au aparut speculatii ca FoxConn va dezvolta o tableta cu sistemul de operare open-source, dar ambele companii au refuzat sa comenteze, potrivit RIA Novosti.

Pe langa functiile obisnuite oricarui smartphone, telefoanele cu sistem Firefox vor include si o functie care informeaza ca utilizatorul nu vrea sa ii fie urmarita activitatea sau obiceiurile pe Internet.

Potrivit Mozilla, pentru noile telefoane vor fi disponibile mii de aplicatii. In plus, pentru ca Firefox OS nu este legat de un anumit partener de comert electronic, utilizatorii nu vor fi limitati in alegerea aplicatiilor, asa cum se intampla in cazul magazinului de aplicatii pentru iPhone sau Google Play, destinat telefoanelor cu Android.