Divizia IBM ar putea aduce grupului american intre 2,5 si 4,5 miliarde de dolari, in functie de activele si pasivele care vor fi incluse intr-o eventuala tranzactie. 

Lenovo a folosit achizitia din 2005 a diviziei de PC-uri a IBM pentru a ajunge al doilea cel mai mare producator de computere la nivel global, iar in prezent isi diversifica activitatea, inclusiv prin lansarea de tablete si smartphone-uri. 

Grupul s-a aliat anul trecut cu EMC Corp pentru a-si creste vanzarile de servere si echipamente de stocare pentru companii, iar achizitia diviziei IBM ar creste capacitatile Lenovo pe aceasta piata. 

"Serverele low-cost sunt segmentul cel mai atractiv si cu cea mai rapida crestere in afacerile cu servere, asa ca tranzactia are sens. Este in linie cu strategia Lenovo de a se orienta catre investitii de viitor", a spus Alberto Moel, analist la Sanford C Bernstein & Co. 

Lenovo se afla la nivel global pe pozitia a doua pe piata PC-urilor, in urma Hewlett- Packard. Producatorul chinez a fost singurul din top 5 care nu a inregistrat o scadere a vanzarilor in ultimul trimestru.