In aceeasi zi in care directorul de informatii de la Microsoft, Tony Scott, parasea compania din cauza problemelor cu sistemul de operare Windows 8, Tom Kilroy, vicepresedintele Intel, anunta ca piata computerelor personale s-ar putea bucura totusi de o revenire in fata tabletelor.

Potrivit acestuia, “lansarea timida” de care a avut parte Windows 8 este o trezire la realitate cu care piata PC-urilor avea sa dea oricum piept mai devreme sau mai tarziu. In schimb, a subliniat ca 80% dintre posesorii de laptopuri inclina in continuare sa si le inlocuiasca tot cu laptopuri, desi cei mai multi dintre acestia detin acum si o tableta.  

“Conceptul 2 in 1 va reprezenta urmatorul val”, a spus Kilroy, facand referire la computerele de tip Lenovo Yoga, ce poate fi folosit atat ca laptop, cat si ca tableta.  

“Zilele in care caram dupa noi cate un smartphone, o tableta si un notebook sunt numarate. Tabletele vor fi date la o parte si dispozitivele 2 in 1 vor reprezenta viitorul. Telefonul nu se preteaza daca trebuie sa-l folosesti pentru continut creativ. Daca Windows 8 ar fi avut un start mai bun, cred ca am fi asistat la o crestere in vanzarea generala de notebook-uri. Faptul ca lansarea sistemului de operare a fost una timida, nu inseamna decat ca revenirea va mai intarzia un an”, a declarat Kilroy.  

Vicepresedintele Intel s-a aflat la lansarea celei de-a patra generatii de procesoare Intel Core, in Taipan, Taiwan. Acesta a spus ca noile procesoare, cunoscute si sub numele de “Haswell”, vor aduce mobilitatea tabletelor, pe care o vor integra in laptopurile foarte subtiri (ultrabooks).   

Compania promite de asemenea o mai buna gestiune a consumului de energie, dar si o interfata grafica mai avansata, care sa asigure o interactivitate sporita. Printre noutatile adoptate s-ar putea numara recunoasterea faciala, care sa inlocuiasca necesitatea unor parole de sistem.  

In opinia lui Kilroy, Microsoft urmareste modelul de business al Apple, motiv pentru care s-a reorientat catre producerea propriilor dispozitive hardware, ca laptopurile si tabletele Surface si Surface pro. Potrivit acestuia, miscarea a generat tensiuni in randul celorlalti producatori de calculatoare, dar spune ca industria de PC-uri, in ansamblul ei, este “mai inovativa ca niciodata”.  

Saptamana aceasta Intel a anuntat ca procesoarele sale vor fi folosite pe noile tablete Samsung, veste ce a facut ca actiunile competitorilor de la Arm sa scada imediat.