Profitul HTC a coborat la 3,9 miliarde dolari taiwanezi, in timp ce analistii anticipau un rezultat de 4,43 miliarde dolari taiwanezi. 

Veniturile companiei au scazut cu 48% in trimestrul al treilea, la 70,2 miliarde dolari taiwanezi (2,4 miliarde dolari) cu mult sub estimarile analistilor. 

HTC, cunoscut pentru smartphone-urile One, Sensation si Desire, "a cazut victima birocratiei si nu a actionat cu suficienta rapiditate", a declarat directorul general al companiei, Peter Chou, intr-o scrisoare catre angajati, informeaza Mediafax.

Cresterea Samsung si Apple in Europa si America de Nord si dificultatile de pe piata chineza, unde telefoanele "no-name" castiga teren, ar putea impiedica revigorarea afacerilor HTC in trimestrul IV, considera analistul Kevin Chang de la Citigroup, Taipei. 

Samsung, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat saptamana trecuta profit record pentru trimestrul III, de peste 7 miliarde de dolari.

Apple a vandut 5 milioane de modele Iphone 5 in primul weekend dupa debutul smartphone-ului in noua tari pe 21 septembrie.