Cele doua parti sunt aproape de o intelegere, iar o decizie ar putea fi anuntata in urmatoarele zile sau cel tarziu in cateva saptamani, a spus una dintre surse.

O a doua sursa a confirmat ca urmeaza sa fie anuntata o hotarare privind investigatia. Propunerea Google, a treia dupa ce precedentele au fost respinse de Comisia Europeana, este mult mai buna, a adaugat sursa citata.

Propunerea Google include angajamente privind comportamentul fata de rivali si utilizarea materialelor altor furnizori de continut. Comisia a acuzat Google ca si-a favorizat propriile produse in rezultatele oferite pentru cautarile online, in detrimentul concurentei.

In a doua oferta de acord amiabil, respinsa de Comisie, compania a propus sa permita rivalilor sa-si prezinte logourile si linkurile intr-o caseta usor vizibila, in timp ce furnizorii de continut ar urma sa decida ce anume din produsele lor poate folosi Google. De asemenea, agentiile de publicitate ar fi avut posibilitatea sa-si transfere mai usor campaniile pe platformele concurente, precum Yahoo si Bing.

Autoritatile europene nu vor mai cere opinia a 125 de concurenti directi si terti, inclusiv Microsoft, care au comentat asupra propunerilor anterioare, intrucat are o imagine clara asupra opiniei acestora, a spus una dintre surse.

Google a reusit sa evite si in Statele Unite o amenda din partea autoritatilor antitrust, intr-o ancheta similara cu cea a autoritatilor europene.