The New York Times si site-ul de investigatii ProPublica, care continua sa decodeze datele divulgate, arata ca AT&T este descrisa ca o societate "extrem de cooperativa" si care a demonstrat "o mare dorinta de a colabora". 

Nu se stie, potrivit The New York Times, daca programul descris in documente, care dateaza din 2003-2013, este inca activ astazi. 

AT&T i-a permis NSA sa aiba acces la miliarde de mailuri de pe teritoriul american, printre care cele de la sediul Natiunilor Unite la New York, AT&T fiind furnizorul acestuia de acces la internet. 

Supravegherea schimburilor electronice de la sediul ONU a fost ordonata de o curte federala speciala, potrivit documentelor. De atunci, Washingtonul a afirmat ca ONU nu va mai face obiectul supravegherilor. 

Verizon si MCI au colaborat de asemenea cu NSA. 

ATT a inceput in 2011 sa-i furnizeze zilnic NSA peste un miliard de date de pe telefoanele mobile. Obiectivul era de a obtine un flux operational "inainte de a doua aniversare a zilei de 11 septembrie", se spune in documentele studiate de mass-media. 

Dupa dezvaluirile facute de Edward Snowden in 2013, autoritatile au afirmat ca supravegherea a vizat in principal apelurile de pe liniile de telefonie fixe, nu telefoanele mobile.