Rezultatele preliminare raportate de grupul sud-coreean, cel mai mare producator de telefoane mobile la nivel mondial, arata ca vanzarile au avansat la 52.000 miliarde woni (45,9 miliarde dolari) in primele trei luni din acest an, fata de 45.270 miliarde woni in perioada corespunzatoare a anului trecut, o crestere de 14,8%. 

Totodata, profitul operational a crescut de la 5.690 miliarde woni la 8.700 miliarde woni (7,7 miliarde de dolari), depasind estimarile analistilor contactati de Bloomberg. 

Divizia de telefoane mobile s-a mentinut ca cea mai profitabila unitate a Samsung la inceputul acestui an, dupa ce a generat, in 2012, 67% din profitul operational.

Modelele mai ieftine din gama Galaxy au inregistrat vanzari mai mari pe pietele emergente, in completarea succesului obtinut de smartphone-urile mai scumpe.

Compania a prezentat in luna martie smartphone-ul Galaxy S4, cu un ecran mai mare, camera si procesor mai performante si numeroase imbunatatiri software. Telefonul va fi lansat pe piata spre sfarsitul lunii aprilie. 

Samsung a planificat pentru acest an inca doua lansari de smartphone-uri premium - o noua versiune a Galaxy Note si un model cu sistemul de operare Tizen, sprijinit de Intel. 

Piata telefoanelor mobile a crescut anul trecut cu aproape 12%, la vanzari de 358 miliarde de dolari, potrivit estimarilor companiei de cercetare IDC. 

In timp ce telefoanele genereaza cea mai mare parte din vanzarile si profitul companiei, Samsung Electronics se mentine lider pe piata televizoarelor si ecranelor si este unul dintre cei mai mari producatori de chip-uri de memorie la nivel mondial. Compania produce de asemenea chipset-uri pentru smartphone-uri si electrocasnice.