Cu 20-30 de ani in urma, cand televiziunea avea program de cateva ore pe zi si difuza emisiuni rigide si imbibate in stilul de viata comunist, filmele pe casete VHS erau o gura de oxigen pentru romanii care isi doreau sa afle cum e lumea de dincolo de granita.

Familiile se strangeau cate doua-trei intr-o camera ca sa se uite "la video". Ce film rula, avea mai putina importanta. Limba in care era difuzat, la fel. Contau oamenii, decorurile, stilul lor de viata, fapte care nu se potriveau cu mersul lucrurilor de la noi.

Imi amintesc ca primul film pe VHS pe care l-am vazut a fost Rambo cu Sylvester Stallone. Era o caseta procurata de la vecinii din Ungaria, dublata de o Irina-Margareta Nistor a lor. N-am inteles nimic. Dar senzatia era fantastica. In casa era o bucata de tehnologie inca si mai minunata decat un televizor.

Jean-Claude Van Damme si Bruce Lee, printre primii actori vazuti de romani pe VHS

VHS-ul si-a trait, la noi, perioada de glorie pe la sfarsitul anilor 1980 si dupa revolutie. Video Home System, adica Sistemul video de acasa, a fost lansat, insa, in 1976 de japonezii de la JVC si a cucerit rapid tarile dezvoltate, unde existau si multe magazine de inchiriat casete.

Mai tin minte ca am vazut ceva cu Jean-Claude Van Damme, niste Bruce Lee-uri care nu m-au dat pe spate si, preferatul meu, Back to the Future, cu Michael J. Fox si Christopher Lloyd. "Vazut" e mult spus, in toate dintre aceste cazuri. Erau casete vechi, rulate la nesfarsit, din care prindeai de multe ori doar jumatate. Restul erau scartaieli si dungi albe.

 

Acum, nimeni nu mai traieste cu teama ca playerul va distruge banda casetei, iar calitatea imaginii nu se pierde la fiecare utilizare. Locul videourilor cu VHS este luat de sistemele Home Cinema cu playere Blu-ray, care ofera un sunet clar si plin si o imagine absolut spectaculoasa.

Astazi, filmele preferate se vad la sisteme Home Cinema

Sistemul Home Cinema 3D cu Blu-ray LG este unul dintre cei mai de seama urmasi ai VHS-ului. Datorita tehnologiei 3D avansate, LG ofera o experienta de vizualizare 3D intensa precum si un Sunet 3D mai realist. Imaginile sunt la o calitate deosebita, care te face sa descoperi detalii pe care altfel nu ai fi avut cum sa le sesizezi, iar cea mai confortabila experienta 3D este acum posibila datorita tehnologiei audio de la LG. 

Cu un astfel de gadget, te poti bucura de o gama extinsa de aplicatii de lifestyle, de jocuri interactive si de servicii VOD prin intermediul interfetei Smart TV de la LG.

Un astfel de sistem ingeligent se integreaza de minune in locuita ta si comunica cu gadgeturile tale. Trebuie doar sa conectezi dispozitivele mobile si sa rulezi muzica ta preferata, filmele sau pozele pe ecranul televizorului.

Produsul se gaseste in oferta eMAG.ro, la un pret competitiv. Tot aici gasiti specificatiile complete ale produsului si mai multe imagini.