Dispozitivul ar urma sa aiba o camera de 12 megapixeli si un “Magic TrackPad”, care sa inlocuiasca butonul fizic de home, cu unul care functioneaza pe baza de touch.

De-a lungul timpului au aparut mai multe proiecte care prezinta diverse variante de iPhone, speculatiile luand amploare, desi telefonul propriu-zis urmeaza sa fie lansat mai tarziu in acest an, la o data care nu a fost inca anuntata.

Citeste si TOUR DE FRANCE 2013. Google sarbatoreste printr-un Doodle editia cu numarul 100 a TOUR DE FRANCE

Varianta artistului grafic Federico Ciccarese vorbea chiar de aparitia unui cititor de amprente, care sa mareasca gradul de securitate al dispozitivului. Acesta ar putea lua locul butonului de Home sau sa fie integrat in el. Ecranul ar putea fi si el modificat, devenind concav.

Pe de alta parte, in martie 2013, Oficiul pentru patente si marci inregistrate din SUA a publicat cererea in care Apple prezinta un dispozitiv electronic care se pliaza, tehnologie care ar putea fi aplicata pe un viitor iPhone, anunta la vremea respectiva revista americana Forbes.

In cererea pentru inregistrarea patentului, Apple prezinta o metoda de a impaturi dispozitivul, ceea ce face posibil ca informatia sa apara pe suprafete variate, la care se adauga un senzor ca detecteaza campul vizual al utilizatorului si activeaza ecranul spre care acesta isi indreapta privirea. Noua tehnologie face posibila si scoaterea ecranului din invelisul de sticla si aplatizarea acestuia.