“Astazi putem face public faptul ca am fost invitati de catre liderul Republicii Coreea sa ne purtam bataliile prin intermediul retelei lor”, se arata intr-un comunicat de presa oficial, emis duminica de la Phenian, de catre reprezentatii site-ului.

“Aceasta este o situatie cu adevarat ironica. Ne-am luptat pentru o lume libera, iar cei mai mari opozanti ai nostri sunt tocmai marile corporatii din America, un loc unde se presupune ca libertatea si libertatea de exprimare sunt foarte pretuite”, scrie in comunicat.

In acelasi document, The Pirate Bay explica si de ce Coreea de Nord, o tara de altfel recunoscuta pentru regimul comunist, reprezinta o optiune atractiva pentru desfasurarea unor astfel de afaceri.

“Consideram ca, faptul ca ni s-a oferit azil virtual in Coreea este primul pas in incercarea de a schimba modul in care aceasta tara priveste accesul la informatie. Este o tara care se deschide si, un lucru e cert, nu le pasa de amenintari, asa cum le pasa altora. Avand in vedere acest lucru, The pirate bay si Coreea ar putea avea o legatura speciala”, spun reprezentantii companiei.

Daca pana acum controversatul site era sustinut in Suedia, tara de origine, dar si in alte tari scandinave, situatia s-a schimbat in ultima perioada, din cauza mai multor manifestari si lobby-uri care vizau legile de copyright. Oficialii site-ului sustin insa ca nimic din activitatea pe care o desfasoara nu este ilegal si ca este un abuz faptul ca unui site i se limiteaza accesul la internet.

Ultimul stat care si-a retras sprijinul fata de retea este Norvegia, in urma mai multor amenintari si acuze conform carora favorizeaza pirateria. Dar, avand in vedere ca regimul din Coreea de Nord are o istorie bogata din a face lucrurile in stil propriu, atata timp cat liderul Kim Jong-un nu are o problema cu localizarea site-ului in aceasta tara, teritoruiul coreean s-ar putea dovedi un adevarat paradis pentru site-ul de torrente, in viitorul apropiat.