Potrivit Profit.ro, americanii vor sa ocupe mai multe posturi vacante, intre care cele de  Engineering Manager, Software Manager, Workplace Co-ordinator, Test Engineering Manager, Cloud Software, Engineer, Android Software Engineer, Security Engineer, Data Storage Engineer, Site Reliability Engineer.

In prezent, dupa preluarea Vector Watch, Fitbit are la Bucuresti aproximativ 40 de angajati.

Infiintat in 2007, Fitbit este unul dintre cei mai importanti jucatori internationali pe piata de bratari si ceasuri inteligente, cu vanzari de peste 21 milioane de bucati in 2015. In 2016, veniturile Fitbit au depasit doua miliarde de dolari.

Fitbit a achizitionat brandul Vector, lansat de ingineri romani si oameni de afaceri de la Londra, in ianuarie, la nici un an de la lansarea infiintare.

"Suntem fericiti sa anuntam ca echipa Vector Watch si platforma noastra de software se alatura Fitbit, liderul pe piata dispozitivelor de sanatate si fitness conectate. Credem ca este un pas important si vom incepe sa construim produse noi extraordinare, imbinand tehnologia noastra unica si experienta Fitbit", a informat compania, intr-un comunicat.

Inca de la lansare, ceasurile inteligente Vector au fost descrise ca "smartwatch-ul magic cu bateria ce tine 30 de zile" si "design de lux". Ceasurile Vector au un ecran LCD cu tehnologie e-ink, baterie ce tine pana la 30 de zile si pot functiona atat pe iOS, cat si pe Android sau Windows Phone.

Sistemul de operare al ceasului a fost oferit producatorilor de aplicatii, care au putut crea fete. Astfel, ceasurile Vector au fost apreciate pentru design-ul lor, reusind sa se apropie de look-ul unui ceas obisnuit. Ceasurile au o carcasa de otel inoxidabil, sticla rezistenta si rezista la 50 de metri adancime in apa. Au fost disponibile in Rose Gold, Champagne Gold, Stainless Steel si Black Plated, avand curele din piele, otel sau de plastic, sport.

Cu baza in Romania, Vector a avut conducatori cu experienta la Citizen. Din echipa mai fac parte Joe Santana, fost CEO Timex, si Steve Jarris, aflat in spatele designului mai multor proiecte Timex si Nike Fuelband. De asemenea, COO a fost Ron Spencer, fost la Bulova si Fossil. Fondatorul Adrian Pitis a mentionat ca achizitia de catre Fitbit s-a facut in special pentru platforma software si echipa de design.