IPhone 5c cu 8 GB spatiu de stocare costa 429 de lire sterline (circa 700 de dolari) in Marea Britanie, fata de 469 de lire in cazul modelului lansat anul trecut, cu memorie de 16 GB, potrivit Apple. 

In 2013, Apple a lansat in premiera doua versiuni iPhone. Modelul de top 5s a fost insotit de o varianta mai ieftina, 5c, care preia specificatiile generatiei anterioare, avand insa o carcasa din plastic, mai ieftin de fabricat. 

Modelul 5c nu a avut insa succesul scontat, majoritatea clientilor optand pentru varianta mai performanta. A fost tras in jos de pret, in tarile unde operatorii de telefonie mobila nu obisnuiesc sa ofere discounturi semnificative pentru terminale la contractarea unui abonament, comenteaza, pentru Bloomberg, un analist de la ISI Group. 

Totodata, Apple a anuntat ca a actualizat specificatiile tehnice ale celui mai ieftin ipad de 9,7 inci din oferta, cu un pret de referinta de 399 de dolari. Modelul a fost dotat cu un procesor mai rapid si camere digitale mai performante, compania cautand sa-si consolideze pozitia pe o piata tot mai aglomerata de produse concurente. 

IPhone este cel mai important produs din portofoliul Apple, generand mai mult de jumatate din veniturile companiei in ultimul an fiscal. 

Actiunile Apple au inchis marti la New York in urcare cu aproape 1%, la 531,4 dolari. De la inceputul acestui an, au coborat cu 5,3%, in timp ce indicele de referinta Standard & Poor's 500 al bursei de la New York a avansat cu 1,3%.